Breaking news

Iată de ce să cumperi produse BIO pentru curățarea impecabilă a casei!

Mâncarea BIO a devenit populară în rândul multor persoane care vor să aibă un stil de viață mai sănătos. Acest tip de alimente este preferat în special de cei care urmează anumite diete, în special cea vegetariană. Consumând alimente bio și eco, îți poți asigura necesarul de nutrienți, chiar dacă nu consumi produse animale.

Există și produse de curățare BIO pentru casă, pentru a evita substanțele chimice din detergenții obișnuiți. Acestea sunt mai sigure pentru sănătate și mai prietenoase cu mediul. Poți să ai o stare mai bună a sănătății, eliminând produsele toxice din locuința ta.

Iată de ce să cumperi detergenți și produse de curățare BIO pentru o curățenie optimă în toată locuința!

  • Casa ta e mai sigură

Cele mai multe produse de curățare conțin avertismente în privința toxicității sau a pericolului de incendiu. Unele substanțe chimice care sunt amestecate din greșeală (de exemplu, clorul si amoniacul) pot să fie creeze riscuri mari.

Substanțele chimice periculoase sunt o problemă mai ales pentru copii și animalele de companie, care petrec mai mult timp pe podea și ating mai des alte suprafețe curățate frecvent. 

  • Ești mai puțin predispus la alergii

Poți să fii alergic la anumite substanțe, fără să știi acest lucru. Printre simptome se numără strănutatul, tușitul, durerile de cap, iritațiile pielii care dispar după ce nu mai folosești astfel de produse.

Astfel de neplăceri apar pentru că multe dintre componentele produselor de curățat comune sunt carcinogene, conțin neurotoxine sau afectează funcționarea sistemului endocrin.

  • Reduci poluarea din locuință

Produsele de curățat cauzează un nivel mai mare al poluării în interior decât afară. Sunt eliberați în aer compuși organici volatili, responsabili pentru probleme ale aparatului respirator, ale ficatului, rinichilor sau sitemului nervos. Înlocuindu-le, poți reduce nivelul poluării din locuință.

  • Contribui la protecția mediului

Produsele de curățare BIO sunt produse în moduri care nu dăunează mediului și conțin ingrediente naturale și biodegradabile. Cele obișnuite conțin, din contră, substanțe din surse neregenerabile, ca petrolul.

  • Îți protejezi pielea

Detergenții BIO pentru vase au avantajul că nu conțin substanțe care dăunează pielii, de aceea nu va trebui să te îngrijorezi în privința mâinilor uscate excesiv. Acest lucru se datorează faptului că nu conțin spumă în exces. La Tobio găsești detergenți eco și hipoalergenici pentru vase, rufe și pardoseli.

  • Folosești produse vegane

În afară de produsele de îngrijire personală, și cele pentru locuință pot și testate pe animale. Prin folosirea de produse vegane, te asiguri că acestea nu susții indirect cruzimea față de animale.

  • Poți fi un model pentru ceilalți

După ce începi să folosești produse BIO pentru îngrijirea casei, îi poți încuraja și pe cei din jur să o facă. Având un exemplu pozitiv, vor observa și ei efectele pozitive ale acestei schimbări a stilului de viață. Dacă mai mulți oameni folosesc astfel de produse, mediul va fi mai puțin poluat la nivel global.

Produsele de curățare bio pentru locuință reprezintă o alternativă bună pentru persoanele care vor să evite problemele de sănătate cauzate de substanțele chimice nocive aflate în variantele obținute. Dacă optezi pentru curățarea eco a casei, participi și la protejarea mediului înconjurător.

Sursa foto: Pexels.com

>