Breaking news

Iată de ce anume trebuie să ții cont când cumperi obiecte sanitare pentru locuință

Obiectele sanitare necesare casei tale trebuiesc achiziționate ținând cont de mai multe criterii. Prețul cel mai mic al obiectelor sanitare de uz casnic nu trebuie să fie criteriul principal, asta dacă vrei ca locuința ta să-și confere confort și nu numeroase neplăceri pentru alegerile neinspirate.

obiecte sanitareObiectele sanitare trebuiesc cumpărate ținând cont de instalaţia sanitară pe care o are casa ta. Fie că este vorba de obiecte sanitare pentru bucătărie, baie sau living, este bine să apelezi la un specialist care să te consilieze atunci când mergi să le cumperi. În funcție de spațiul din baie și bucătărie și de modelul gresiei și al faianței, îți alegi, cada, chiuveta, cabina de duș, wc-ul, și bideul.

Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra obiecte sanitare, invită specialistul la tine acasă pentru a vedea cum arată casa. Ca să poată stabili ce tip de chiuvetă este potrivită pentru baia ta și bucătăria ta. Dacă ai sau nu spațiu suficient pentru o cadă, sau este mai potrivită o cabină de duș. Specialistul te poate ajuta să cumperi inteligent și să-ți amenajezi perfect baia și bucătăria, pentru ca locuința ta să-ți ofere confortul dorit.

Iată câteva sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont când vrei să îți schimb obiectele sanitare din locuință.

Cuprul este preferatul multor instalatori, întrucât țevile făcute din acest material se folosesc la calorifere, la alimentarea cu apă caldă sau rece a băilor şi bucătăriilor.

Motivul pentru care această ţeavă este adecvată tuturor acestor întrebuinţări este faptul că materialul din care este făcută, cuprul, nu rugineşte.

În scurt timp de la punerea în funcţiune a instalaţiei, ţeava se acoperă cu un strat protector, rezultat din reacţia dintre apă şi cupru, iar acest strat face ţeava aproape inoxidabilă.

Majoritatea instalatorilor folosesc, în zilele noastre, ţeava din PVC, numită în argoul meseriaşilor „ţeavă portocalie”, care a fost înlocuită prin ţeava de propilenă (PP-R sau PP-H), numită, „ţeavă gri”.

Ţeava gri este mai rezistentă în timp decât ţeava portocalie, iar îmbinările sunt 100% etanşe, fără riscul deteriorării lor în timp.

La chiuveta din baie se foloseşte, în general, ţeavă cu diametrul de 32 mm, iar la cadă 40 mm, şi amândouă se leagă la sifonul de pardoseală.

Sifonul, la rândul lui, este legat de conducta de coloană printr-o ţeavă de 50 mm. Acelaşi lucru este valabil, în cele mai multe dintre cazuri, şi pentru chiuveta din bucătărie.

Alegerea căzii se face în funcție de dimensiunea băii și forma acesteia. 

În privinţa materialului, fonta este recomandată în detrimentul acrilului, întrucât acesta devine casant și nu rezistă decât câțiva ani. Dacă baia este dreptunghiulară, o cadă pe colţ ar putea fi o bună soluţie, deoarece în acest fel aţi putea folosi mai bine spaţiul de care dispuneţi. O cadă clasică este foarte nimerită într-o baie cu planul pătrat.

Sunt situaţii când cada poate fi înlocuită fără probleme cu o cabină de duş. De pildă, în cazul în care ar putea fi câştigat un spaţiu important. Sau atunci când ştiţi că nu aveţi timp,ori nu vă place să faceţi baie în cadă, ci doar un duş scurt, dimineaţa şi seara.

Dacă optați pentru o cabină de duș, fie din cauza spațiului îngust din baie, fie că așa vă este alegere, aveţi grijă să izolaţi suplimentar peretele pe care puneţi cabina, mai ales dacă acest perete este exterior. Apoi, aveţi grijă la etanşarea cabinii de duş. Când o cumpăraţi, aveţi grijă să aibă pereţi prevăzuţi cu un sistem de garnituri incolore elastomerice, iar uşile să aibă rulmenţi, iar pe muchia de îmbinare să fie bandă magnetică.

WC-ul şi rezervorul lui

În privinţa vasului de closet, lucrurile sunt simple: alegeţi în funcţie de estetică sau de utilitate.

În baie, aburul condensează pe orice obiect a cărei temperatură este sub punctul de rouă, situat în jurul valorii de 15°C, în cazul unei încăperi încălzite la 25°C. Faianţa de pe pereţi este un bun candidat, ca şi oglinda. Dar, mai ales, apa condensează pe rezervorul closetului. De ce? E simplu: în baie sunt aburi, iar el e plin cu apă foarte rece. Cum evităm această neplăcere? Printr-un truc la fel de simplu: cumpărăm doar un rezervor anticondens.

Bideul şi pisoarul

Par mofturi doar la prima vedere, dar nu sunt. Bideul ţine de igiena intimă, pe care o poate asigura mult mai bine decât hârtia igienică – obiect care, în ciuda numelui său, nu este 100%  igienică. Orice bideu seamănă, în fond, cu o chiuvetă. Are un robinet cu bilă, prin care puteţi stabili uşor temperatura apei de spălare, iar sub robinet este vana ce colectează şi deversează apa murdară. În privinţa pisoarului, deşi pare un obiect destinat exclusiv locurilor publice, de fapt el este foarte util bărbaţilor.

Chiuveta, pe picior, încastrată ori suspendată

Chiuveta clasică este cea pe picior. Acesta a fost inventată într-o vreme în care plasarea piciorului respectiv era singura modalitate prin care vasul de spălat putea fi ţinut în aer. Între timp, însă, s-au inventat suficiente metode sigure de a suspenda spălătorul, astfel încât piciorul să poată fi eliminat. Puteți să alegeţi și o chiuvetă suspendată. Aceasta este elegantă, comodă în utilizat, permite o curăţenie lesnicioasă în spaţiul de sub ea. Când, însă, staţi rău cu spaţiul, chiuveta încastrată este soluţia ce se impune de la sine.

Dacă ai ajuns să schimbi integral obiectele sanitare din casă, acest lucru este recomandat a fi însoțit și de schimbarea gresiei și a faianței, iar în living și a parchetului, pentru ca renovarea să fie completă și uniformă. În momentul în care se schimbă obiectele sanitare din baie și bucătărie, inevitabil se ajunge la deteriorarea parțială a gresiei, a faianței, și a zidului, pentru efectuarea diferitelor lucrări de amplasare a acestora. De aceea este bine să luați în calcul varianta unei renovări generale a locuinței, prin efectuarea de amenajari interioare.

Băimărenii au în orașul lor, de 10 ani, un ajutor de nădejde când vine vorba de amenajări interioare și obiecte sanitare. Compania Prim Decor are o gama variată de produse pentru amenajări interioare şi exterioare. Firma oferă produse începând de la faianţă, gresie, tapet, vopsea lavabilă, marmură, căzi și cabine de duș, până la mobilier de baie, scări interioare și vopsea personalizată pe calculator.

Toți clienții care trec pragul magazinului companiei Prim decor, situat în Bd-ul. Traian nr. 19, din Baia Mare, sunt consiliați de specialiștii firmei pentru a putea achiziționa produsele și obiectele sanitare care să le înfrumusețeze casa.

Firma Prim Decor oferă nu doar produse și consiliere, ci pune la dispoziția clienților tehnicieni specializați în decor interior, amplasare plăci ceramice atât în interiorul cât și în exteriorul locuinței. În funcție de cantitatea de produse achiziționată, puteți negocia și prețul acestora, iar ca bonus, compania ți le livrează gratuit la domiciliu.

>