Breaking news

Iată CUM poți organiza o excursie fără probleme pentru turiștii tăi în această toamnă!

loading...

Turismul este una dintre industriile cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Deși au existat oameni care nu au vrut să renunțe la concediile lor și au optat fie pentru România, fie pentru destinații de vacanță din apropiere, mulți au ales să rămână acasă vara aceasta. 

Acum că lucrurile încep să se reîntoarcă la normal, oamenii devin din ce în ce mai atrași de călătorii și excursii. Chiar de dinainte, majoritatea hotelurilor și pensiunilor puneau la dispoziția oaspeților diferite activități de acest tip, ce fie implicau vizitarea atracțiilor turistice locale, unde transportul și ghidul erau incluse în ofertă, fie parcurgerea unor trasee montane. Toamna este și anotimpul perfect pentru ele, cu temperaturi ponderate, care să nu aducă prea mare disconfort nimănui. 

Acum, în plus, astfel de oferte au devenit și mai căutate, din moment ce toată lumea a trebuit să petreacă atât timp în casă. Și, deși astfel de activități în aer liber sunt benefice oricui, pericolul contaminării cu noul virus nu trebuie uitat. De aceea, firmele de turism sau hotelurile și pensiunile trebuie să fie complet pregătite pentru organizarea acestora în deplină siguranță, luând în considerare toate măsurile recomandate de stat. 

Iată la ce trebuie să fii atent pentru a organiza o excursie fără probleme! 

Alegerea destinației

Din moment ce pericolul nu a trecut, destinația excursiei trebuie aleasă cu grijă. Sunt recomandate drumețiile pe diferite trasee montane sau orice presupune mișcarea în aer liber. Cu toate acestea, asigură-te că zona sau localitatea în care se va desfășura activitatea este sigură din punct de vedere al răspândirii virusului. Verifică comunicatele de presă zilnice ale Ministerului Sănătății cu privire la numărul de cazuri pentru a te asigura că ai făcut alegerea bună. În caz contrar, planifică totul de la capăt, în funcție de acest criteriu. 

Distanțarea fizică

Când călătorești, în special cu autocarul, distanțarea socială devine o problemă. Chiar dacă inițial pare că nu se poate înfăptui și, de aceea, măsura e complet ignorată, respectarea acesteia este vitală pentru siguranța pasagerilor. De altfel, primele cazuri de infectare din România au avut loc într-o proporție zdrobitoare în cadrul călătoriilor cu autocarul, în care numai o persoană era bolnavă. 

De aceea, chiar dacă nu se ocupă toate locurile, așază pasagerii la depărtare unul față de celălalt. Excepții de la regulă pot face familiile sau persoanele care au venit împreună și împart camerele, care pot sta unii lângă la alții fără probleme. Dacă mai există doritori, dar locurile au fost deja ocupate, este recomandat să apelezi la un autocar suplimentar, în loc să reduci distanța de minim 2 metri dintre oameni. 

Echipamentele de protecție

Un aspect la fel de important ca distanțarea fizică este purtarea echipamentului adecvat ce constă în măști de protecție, mănuși sau viziere. Nici dezinfectatul nu trebuie să lipsească, însă. Pentru a te asigura că aceste măsuri obligatorii sunt respectate, oferă fiecăruia la îmbarcare cel puțin o mască pe care să o poarte pe durata călătoriei. 

Pe drum, asigură-te că pasagerii le poartă tot timpul corect, astfel încât să acopere și gura și nasul și nu le îndepărtează de pe față. De asemenea, la fel trebuie să facă și șoferul sau ghidul. 

Ai grijă la temperatura din autocar: dacă este prea cald, atunci pasagerii vor fi tentați să își dea măștile jos mai repede. Nu este recomandat să folosești aerul condiționat, decât dacă investești într-unul performant, care filtrează aerul, căci, altfel, el va facilita răspândirea virusului indiferent dacă pasagerii se află la distanță sau nu.  

Iată, deci, câteva indicații pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să organizezi o excursie fără probleme. Călătoriile scurte, care nu necesită parcurgerea distanțelor mari, sunt cele mai sigure, așadar cel mai bine este să cauți atracții turistice inedite din apropiere!

Sursa foto: Unsplash.com

loading...