Breaking news

Iată cum poți obţine mai ușor permisul de conducere

Atunci când facem şcoala de şoferi, ne putem diverse întrebări: „Cum pot învăţa eficient pentru examenul teorietic? Ce ar trebui să învăţ? Ce categorii de întrebări pot veni la examen? Unde pot găsi un site de chestionare auto DRPCIV?”. Profesorii de legislaţie rutieră nu se dedică în totalitate pentru cursanţi şi foarte mulţi dintre ei, au nelămuriri în privinţa examenului.

chestionare autoO mare parte chiar, eşuează la examen pentru că nu învaţă ceea ce trebuie. Manualele de legislaţie rutieră şi chestionarele acestora, nu sunt soluţia. Nu trebuie să ascultaţi în permanenţă de profesorii de legislaţie. Este evident că vor să vândă un număr cât mai mare de exemplare pentru şcolile de şoferi. Există o mare diferenţă între chestionarele auto din manuale şi cele oficiale (care vin la examen).

Cea mai bună metodă de pregătire pentru examenul teoretic DRPCIV, este de a rezolva chestionarele oficiale DRPCIV. Practic, atunci când faci chestionare înveţi legislaţie rutieră, respectiv: mecanică auto, măsuri de prim ajutor, conducerea ecologică, conduita preventivă, infracţiuni, contravenţii, codul rutier şi regulamentul rutier.

Sugestii pentru a învăţa eficient:

  • Înainte de a rezolva chestionare, învaţă indicatoarele şi marcajele rutiere de bază;
  • Aruncă o privire peste codul rutier simplificat şi reţine doar esenţialul;
  • Nu rezolva mai mult de 5 chestionare pe zi – dacă te concentrezi asupra întrebărilor şi răspunsurilor, nu vei avea probleme la examen;
  • În cazul în care nu ştii răspunsul de la întrebare, foloseşte bara de căutare a site-ului;
  • Evită chestionarele auto din manualele de legislaţie rutieră;
  • Rezolvă doar chestionare auto DRPCIV (cele oficiale);

Cum ar trebui să procedez la examen?

Testul conţine 26 de întrebări cu 3 variante de răspuns la fiecare întrebare. Înainte de cele 26 de întrebări, vei fi nevoit să răspunzi la întrebările de acomodare care sunt prea puţin importante. Prima dată, răspunde corect la întrbările pe care le ştii 100%. Astfel, vei acumula cât mai multe răspunsuri corecte, iar timpul din examen va fi în favoarea ta.

După ce ai terminat cu întrebările cunoscute, încearcă să rezolvi întrebările de care nu eşti sigur că le ştii. Aici trebuie să foloseşti opţiunea de a răspunde mai târziu, ori de câte ori este nevoie. Fii foarte atent pentru că unele întrebări pot avea mai multe variante de răspuns.

La final, rămân întrebările cu care nu te-am mai întâlnit niciodată. De asemenea trebuie să fii atent şi să citeşti integral fiecare răspuns. Unele răspunsuri sunt logice, deci ai foarte mari şanse să răspunzi corect.

Siteul de teste auto DRPCIV vă oferă mai multe variante online de chestionare prin care puteți învăţa eficient. Succes la examen!

Autor: Ovidiu Drobotă

>