Breaking news

Iată cum poate ajunge Simona Halep pe primul loc în lume în 2014

Simona Halep poate deveni numărul unu mondial în tenisul feminin dacă câștigă US Open iar Serena Williams nu își apără cele peste 3500 de puncte adunate în 2013. 

simona halep - trofeu brd bucharest open 2014Simona Halep poate deveni la finalul ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, cea ma bună jucătoare de tenis din lume. Și asta pentru că actualul lider, Serena Williams și ocupanta locului doi, chinezoaica Li Na, au de apărat foarte multe puncte cucerite în 2013. Mai exact Serena Williams are de apărat 3520 de puncte iar Li Na 1690 de puncte. În timp ce Simona Halep are de apărat doar 975 de puncte.

Analizând clasamentul WTA din prezent, primele 7 locuri, și numărul punctelor pe care fiecare din cele 7 jucătoare le au de apărat până la US Open, inclusiv, Simona Halep pare să fie cea mai favorizată de situație.

Românca are șanse reale să ajungă la finalul turneului de tenis american, pe primul loc în ierarhia WTA de simplu feminin. Iată în ce mod.

Serena Williams are două luni de foc în care are de apărat nu mai puțin de 3520 de puncte. Ținând cont de căderea psihică a americancei după înfrângerea de la Wimbledon, Williams nu oferă prea multe garanții că poate juca la nivelul din 2013.

Până să ajungă să-și apere cele 2000 de puncte cucerite la US Open 2013, Serena Williams trebuie să își apere 900 de puncte la Toronto și 620 la Cincinati. Orice pas greșit o va costa scump și implicit poate pierde șefia WTA. dacă nu reușește să își apere integral cele 1520 de puncte, Williams va porni cu un mare handicap la US Open. Iar principala beneficiară va fi Simona Halep.

Li Na, aflată în prezent pe locul 2, la doar 175 de puncte distanță de Simona Halep, are și ea misiune imposibilă până în US Open, dar și la turneul american. Chinezoaica poate pierde locul doi chiar la începutul lunii august, dacă nu reușește să își apere cele 395 de puncte câștigate în 2013 la Toronto. După care mai are de apărat și alte 395 de puncte cucerite la Cincinnati. Dacă nu reușește să și le apere, Li Na poate pierde locul doi iar Simona Halep urcă pe locul doi fără să fi jucat între timp vreun turneu.

Simona Halep are de apărat până la US Open doar 225 de puncte la Cincinnati și 470 de puncte la New Heaven, iar la US Open doar 280 de puncte. Ținând cont de forma în care se află în prezent Simona Halep, românca poate câștiga mult mai multe puncte la turneul de la Cincinnati. Jucătoarele aflate pe locurile 4-7, nu au nicio șansă să ajungă pe primul loc în ierarhia WTA, indiferent dacă câștigă turneul de la US Open, și asta din cauza punctajului actual și al punctelor pe care le au de apărat. Poate doar Sharapova poate reveni pe primul loc dar pentru asta trebuie să joace și să câștige următoarele turnee: Toronto, Cincinnati, New Heaven și US Open. Lucru puțin probabil.

În funcție de rezultatele obținute în luna august la Toronto și Cincinnati de către Serena Williams, Li Na și Simona Halep, putem avea surprize mari chiar înainte de US Open.

Dacă românca joacă semifinala la Cincinnati și câștigă turneul la New Heaven, iar Li Na nu atinge faza semifinalelor la Toronto și Cincinnati, Halep urcă pe locul doi.

Top puncte de apărat în perioada 28 iulie 2014 – 7 septembrie 2014:

1. Serena Williams – 3520 de puncte

2. Li Na  – 1690 de puncte

3. Simona Halep  – 975 de puncte

4. Petra Kvitova  – 950 de puncte

5. Agnieszka Radwanska  – 1340 de puncte

6. Maria Sharapova  – 1 punct

7. Eugenie Bouchard – 271 de puncte

>