Breaking news

Iată cum arată prima mașină zburătoare

În următorii cinci ani, vom călători cu mașinile zburătoare, ne asigură cercetătorii. Prima mașină zburătoare a fost creată de o echipă de ingineri ai Institutului Tehnologic din Massachusetts.

masina zburatoareTerrafugia Transition este numele mașinii zburătoare ce poate atinge viteze de 185 de kilometri pe oră. Mașina dispune de două locuri și poate fi alimentat cu benzină obişnuită fără plumb, iar un plin de rezervor este suficient pentru a parcurge mai bine de 800 de kilometri. Maşina zburătoare va costa în jur de 250.000 de dolari și va putea fi condusă şi pe şosele, atingând viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

Administraţia naţională pentru siguranţa în trafic din Statele Unite a pavat calea pentru lansarea maşinii zburătoare, anunţând o serie de derogări ale unor legi pentru ca vehiculul să poate circula pe drumurile publice.

Noul mijloc de transport a atras deja atenția oamenilor cu bani care s-au îngesuit să îl comande în avans. Aproximativ 100 de persoane au plătit deja un avans de 10.000 de dolari pentru vehicul inedit.

O astfel de mașinări ar fi soluția ideală pentru decongestionarea traficului aerian din Capitala României.