Breaking news

Iată ce riscă șoferii care circulă în România, fără asigurare RCA la mașină

Dacă ți-a expirat asigurarea RCA și vrei să merci cu mașina pe drumurile publice din România, sau Europa, te sfătuim să nu riști. Pe lângă amenda usturătoare pe care o vei primi dacă ești prins de poliție fără polița obligatorie, vei rămâne fără certificatul de înmatriculare a maşinii, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

polita rcaToți proprietarii de autovehicule  înregistrate sau înmatriculate care circulă pe drumurile publice, cu excepţia celor cu tracţiune animală, sunt obligați de lege, să dețină asigurare RCA. Cei care se aventurează să circule cu mașina fără să aibă poliță RCA,  dacă sunt prinși de poliție, vor plătii o amendă cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, cât și reținterea certificatului de înmatriculare care face imposibilă deplasarea cu mașina respectivă.

Proprietarii de autovehicule, atât cei care circulă cu acestea pe străzi, dar și cei care le țin în garaje, care nu și-au mai reînnoit polițele RCA, riscă să le fie suspendate înmatricularea mașinilor din oficiu.

Legea permite autorităţilor să suspende din oficiu înmatricularea automobilelor care nu mai figurează ca asigurate RCA de mai mult de 90 de zile.

Suspendarea se aduce la cunoştinţa proprietarului vehiculului, în scris, de către Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor sau, după caz, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat înmatricularea.

Pentru a nu fi în această situație, este bine să închei o asigurare RCA online. ROMASIG.ro este cel mai mare asigurator online din România, care oferă cele mai mici prețuri pentru asigurarea RCA, realizată în sistem online.

Preţul unei poliţe RCA poate varia de la o societate de asigurare la alta, și îți este destul de greu să consulți toate ofertele companiilor de profil, într-un timp relativ scurt. Însă, compania Romasig te ajută să închei o asigurare RCA, în doar trei minute. Este de ajuns să intri pe www.romasig.ro la rubrica Calculator RCA unde îți vei alege cea mai avantajoasă poliță de asigurare pentru autoturismul tău pentru a putea circula fără griji oriunde în România și Uniunea Europeană.

ROMASIG negociează în numele clienților, cu societățile de asigurare cele mai bune condiții pentru soluțiile stabilite de comun acord în faza de analiza.

Astfel că pe site-ul www.romasig.ro, găsiți cele mai bune oferte, punând în concurență societățile de asigurare și uzând de experiența profesională și de portofoliul de asigurări pe care îl gestionează.

La finele lui 2013, în România existau circa un milion de mașini care nu mai figurează ca asigurate RCA de mai mult de 90 de zile.

Asigurarea RCA îți oferă protecție pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse în asigurare răspundeți, în baza legii, față de terțe persoane păgubite prin accidente de vehicule.