Breaking news

Iata care sunt ultimele recomandari ale specialistilor in implanturi dentare!

Medicina stomatologica se dezvolta in permanenta, astfel incat tratamentele care se afla astazi la dispozitia pacientilor reprezinta solutii revolutionare, care in urma cu doar cateva decenii ar fi fost considerate imposibile.

implanturi dentare

Astfel stau lucrurile inclusiv atunci cand vine vorba despre implanturi dentare. Este vorba despre piese din titan, zirconiu sau alte materiale 100% compatibile cu organismul uman, care se dovedesc cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut.

Acest tip de tratament se dovedeste ideal pentru oricine si-a pierdut unul sau mai multi dinti, indiferent ca este vorba despre un tanar care a ramas fara un dinte in urma unui accident, de un adult care s-a confruntat cu o afectiune medicala sau de o persoana de varsta a treia, care este pe cale sa isi piarda aproape toti dintii.

Iata care sunt tipurile de implanturi dentare care se dovedesc cele mai bune solutii in prezent si care sunt recomandate de specialisti de renume atat din Romania, cat si din lumea intreaga!

Implanturi dentare plasate direct in os

Un astfel de implant este fabricat in mod obisnuit din titan, zirconiu, tantal sau alte materiale biocompatibile si are forma unui mic surub. Dispozitivele care sunt plasate direct in os sunt cele mai utilizate in domeniul implantologiei dentare.

Un caz special este reprezentat de implanturile zigomatice, recomandate in cazul pacientilor cu o resorbtie osoasa severa. Avand o lungime superioara, ele se insereaza in maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza direct in osul pometelui, numit si os zigomatic. Operatia de inserare a implanturilor zigomatice este una complexa si necesita colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe de specialisti: un anestezist, un chirurg oro-maxilo-facial, un chirurg dento-alveolar si un specialist in protetica dentara. Datorita colaborarii lor, pacientul beneficiaza de cel mai bun tratament posibil, tinand cont de caracteristicile problemei cu care se confrunta.

Implanturi dentare subperiostale

Acestea sunt plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului si le sunt recomandate acelor pacienti care nu au suficient os natural sanatos si fie nu doresc, fie nu le este recomandata o procedura de marire osoasa pentru o reconstructie.

Ele nu reprezinta un simplu surub din titan, ci folosesc un schelet realizat din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului, care acopera complet osul maxilar sau mandibular si astfel ofera un suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.

Implanturi dentare in aceeasi zi sau dinti intr-o zi

implanturi dentare

Este vorba despre o alta procedura revolutionara, care permite plasarea unei coroane dentare provizorii fixe in aceeasi zi cu operatia de inserare a implantului. Ulterior, dupa o perioada de cateva luni de zile, coroana provizorie este inlocuita cu dintii ficsi definitivi.

Unul din principalele avantaje ale tratamentului consta in eliminarea perioadei de asteptare specifica unor operatii mai complexe, precum sinus lifting, aditie de os sau repozitionare de nerv.

Proteza dentara fixa pe 4 sau 6 implanturi este realizata intr-o singura zi, iar pacientul poate manca imediat dupa interventie. De asemenea, tratamentul are meritul de a evita zone anatomice critice, precum sinusul maxilar sau nervul alveolar inferior, la mandibula.

Daca va confruntati cu problema dintilor lipsa, consultati-va cu un specialist care va va recomanda cel mai potrivit tip de implanturi dentare! Este o solutie pe care nu o veti regreta niciodata!

>