Breaking news

Iată care sunt cei zece finaliști ai Eurovision România 2017

Juriul format din Paula Seling, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu şi Andrei Tudor a ales duminică seară, în direct la TVR, cei zece finaliști care se bat pe 5 martie, pentru a reprezenta România la Eurovision 2017.

mihai traistariuDin 15 au rămas doar 10 în finala Eurovision România 2017. Din cei 15 semifinalişti Eurovision România, juriul a ales doar pe următorii zece:  Cristina Vasiu, Ramona Nerra, Instinct, Eduard Santha, Tavi Colen & Emma, Ilinka feat. Alex Florea,  Maxim, M I H A I, Ana Maria Mirică şi Xandra.

Ilinka feat. Alex Florea au primit 12 puncte de la toți cei cinci jurați ai Selecției Naționale Eurovision, acumulând un total de 60 de puncte.

Pe locul doi s-a clasat Xandra cu un total de 46 de puncte, iar Mihai Trăistariu pe locul trei cu 44 de puncte.

Cei zece vor merge mai departe în finala din 5 martie, unde prin televoting, telespectatorii vor alege reprezentantul României la Eurovision 2017.

Despre Eurovision:
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

punctaj semifinala eurovision romania 2017