Breaking news

Iată când vor putea românii să scape de restricţii şi să iasă din case

loading...

Se întrevede o speranţă pentru toţi românii izolaţi în case de mai bine de o lună de zile. Preşedintele României dă speranţe că vom putea ieşi din case la finalul stării de urgenţă.

Din 16 martie, în România s-a decretat stare de urgenţă naţională din cauza pandemiei de coronavirus. Starea de urgenţă a fost prelungită până în 14 mai 2020. După această dată, autorităţile române anunţă că s-ar putea produce o relaxare a măsurilor şi că românii îşi vor putea relua activitatea de zi cu zi, însă gradual.

“În condițiile în care marea majoritate a românilor a respectat foarte bine toate normele: acolo unde nu se respectă trebuie intervenit prompt, ferm, clar, și așa se va întâmpla și în continuare. Acum este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe data de 15 mai. Deci, după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare. Vreau să spun însă de la început că această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-odată, fiindcă specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea, deci va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții.Este important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare“, a declarat Klaus Iohannis.

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 şi 482 de decese.

loading...