Breaking news

Iată 5 motive pentru care să alegi un aparat dentar metalic

loading...

Aparatul dentar este cea mai eficientă cale spre un zâmbet frumos și sănătos, chiar dacă pe timpul purtării vor apărea anumite inconveniente. Nimic nu poate înlocui dinții naturali, iar dacă ai anumite probleme, cel mai bine ar fi să urmezi un tratament ortodontic și să nu alegi fațetele dentare spre exemplu.

Chiar dacă este un tratament de durată (în cele mai multe cazuri minim un an) la final te vei bucura de dinți frumoși și sănătoși. 

Alegerea aparatului se realizează împreună cu medicul specialist și de regulă, cel mai adesea se recomandă un aparat dentar metalic. Chiar dacă este inestetic față de alte variante, acesta este cel mai eficient, iar în continuare îți vom prezenta câteva avantaje ale unui aparat dentar metalic de la Smile Ambassador

  • Durată mai scurtă a tratamentului

Aparatul dentar metalic este cel mai eficient în cazul în care îți dorești un tratament mai scurt. Astfel, dacă poți trece peste inconvenientul estetic, te vei bucura de un zâmbet frumos mult mai repede decât în cazul unui aparat dentar ceramic sau invizibil. Aparatul dentar metalic exercită presiune mai mare asupra dinților, spre deosebire de unul ceramic, care este mai delicat cu dinții și care se poate deteriora dacă este dus spre limită. 

  • Costuri mai mici

Un aparat dentar metalic este mai ieftin prin natura sa decât celelalte tipuri de aparate. Acest lucru se datorează materialelor din care este realizat în primul rând. Trebuie să menționăm și faptul că durata tratamentului fiind mai scurtă, în final vei plăti mai puțin pentru vizitele lunare la ortodont, radiografii și alte investigații. Așadar, per total, un aparat dentar metalic este mult mai ieftin decât celelalte, din toate punctele de vedere. 

  • Se potrivește oricui 

Aparatele dentare metalice sunt versatile și sunt folosite pentru a corecta aproape orice problemă a dinților, inclusiv pentru a corecta mușcătura incorectă. De aceea, sunt recomandate oricui, indiferent de vârstă sau de problemele pe care le întâmpină. Sunt perfecte și pentru copii, dar și pentru adulți și chiar dacă sunt utilizate la vârste înaintate, vor oferi rezultate spectaculoase într-un timp rezonabil, chiar și în cele mai dificile cazuri. 

  • Rezistență crescută 

Aparatele dentare metalice sunt foarte rezistente spre deosebire de cele ceramice. Astfel, nu va trebui să îți faci probleme în privința brackeților desprinși și nici că s-ar putea sparge vreunul. Având în vedere rezistența aparatelor metalice, nu va trebui să stai cu emoții nici în timpul vizitelor la medicul ortodont. 

  • Bracketii se pot lipi la loc în caz de desprindere 

La final trebuie să menționăm și faptul că brackeții desprinși din diferite motive se pot lipi la loc fără probleme, deoarece nu vor fi afectați. În cazul celor ceramici, în multe cazuri nu se poate realiza această operațiune, deoarece desprinderea îi afectează și chiar se pot crăpa, fiind nevoie de înlocuirea lor. Însă, cei metalici pot fi reutilizați cu încredere în cazul în care s-au dezlipit. 

În încheiere, am vrea să știm dacă tu ai nevoie de aparat dentar și pentru ce model ai optat! 

Sursa foto: https://picspree.com/en/photos/teenage-girl-laughing-1004112

loading...