Breaking news

Iată 3 lucruri ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, pentru a găti confortabil orice rețetă îți dorești!

Bucătăria este un loc important al casei tale, în care îți petreci timpul gătind mâncăruri delicioase pentru tine și pentru cei dragi, unde îți savurezi cafeaua de dimineață sau unde întâmpini musafirii. Pentru a găti confortabil și cu succes orice rețetă îți dorești, este esențial să ai la îndemână anumite ustensile și aparate electrocasnice, iar în acest articol, vei descoperi trei lucruri importante care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta, așadar, urmărește-l până la final!

Iată ce să ai în bucătăria ta, pentru a găti cu plăcere de fiecare dată

  1. Hotă

Hota este un aparat electrocasnic esențial în bucătărie, dar deseori subestimat. Rolul principal al unei hote este de a elimina mirosurile și fumul, rezultate în timpul gătitului, îmbunătățind, astfel, calitatea aerului din încăpere și menținând bucătăria curată și proaspătă.

Există mai multe tipuri de hote disponibile pe piață, inclusiv hote cu evacuare externă și hote cu recirculare. Prima absoarbe fumul și mirosurile și le evacuează în afara casei prin intermediul unui conduct, fiind foarte eficientă și ideală pentru bucătăriile în care acest lucru este posibil.

Dacă nu ai posibilitatea de a instala o hota cu evacuare externă, poți opta pentru o hota cu recirculare. Aceasta filtrează aerul printr-un sistem de filtre care capturează mirosurile și particulele de grăsime, apoi eliberează aerul curat înapoi în încăpere. Deși poate fi mai puțin eficientă decât o hota cu evacuare externă, o hota cu recirculare este mai bună decât să nu ai deloc o hota. Pe site-ul celor de la Altex.ro, vei descoperi diverse modele de hote de bucătărie, din care poți alege fără probleme, așadar, aruncă o privire acolo, dacă ești în căutarea uneia.

  1. Cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este un alt aparat electrocasnic esențial în bucătăria modernă, având în vedere ritmul alert al vieții de astăzi, unde timpul este un factor critic, iar cuptorul cu microunde este un aliat de încredere în reducerea timpului petrecut în bucătărie.

Acesta nu este utilizat doar pentru a încălzi resturile de mâncare, ci poate fi folosit pentru a găti o varietate de rețete, de la popcorn și legume, la prăjituri rapide și preparate din carne. Funcția de dezghețare a cuptorului cu microunde este, de asemenea, foarte utilă pentru a economisi timp atunci când ai nevoie să dezgheți alimentele rapid. Când alegi un cuptor cu microunde, asigură-te că este potrivit pentru nevoile tale, deoarece unele cuptoare cu microunde au caracteristici speciale, precum grătare și funcții de gătire la aburi.

  1. Ustensilele de bucătărie de calitate

Ustensilele de bucătărie de calitate sunt importante pentru oricine dorește să gătească confortabil și eficient, pentru că ele te pot ajuta să tai, să prepari, să gătești și să servești mâncarea cu ușurință și precizie. Printre cele mai importante ustensile de bucătărie se numără cuțitele, așa că investește într-un set de cuțite de calitate, care includ cuțite pentru tăiat, pentru feliat, pentru pâine și pentru legume.

Alte ustensile de bucătărie esențiale includ tigăile și cratițele de calitate. Alege unele cu acoperire antiaderentă, pentru a reduce utilizarea uleiului și a face gătitul mai sănătos. Cratițele de fontă sunt ideale pentru gătitul la foc mic și pentru gătirea lentă, iar cele din oțel inoxidabil sunt excelente pentru prăjire și gătirea la temperaturi ridicate. Totodată, nu uita de ustensilele mici, cum ar fi spatulele, lingurile și cleștii, care sunt indispensabile în bucătărie pentru a manipula și servi mâncarea și asigură-te că sunt confecționate din materiale rezistente la căldură, pentru a evita deteriorarea lor în timpul gătitului.

În concluzie, pentru a găti confortabil orice rețetă îți dorești, este esențial să ai în bucătărie trei lucruri importante: hota, cuptorul cu microunde și ustensilele, alege în funcție de nevoile tale și fă o cercetare atentă înainte de a lua decizia de achiziție!

 Sursă foto: Unsplash.com

 

>