Breaking news

Iată 3 activități pe care le poți face cu copilul tău pentru a petrece timp de calitate împreună!

Simți că în ultima vreme ți-ai neglijat copilul și ai ajuns să petreci din ce în ce mai puțin timp cu el? Munca și treburile casnice îți răpesc prea mult timp și vrei, pe cât posibil, să te organizezi mai bine, astfel încât să fii cât poți de prezent în viața copilului tău?

Nu-ți face griji! Se poate întâmpla în viața oricărui părinte, important este să iei atitudine la timp și să rezolvi această situație neplăcută, astfel încât să-i acorzi celui mic atenția de care are nevoie. Dacă vrei să vezi 3 idei de activități pe care le puteți face împreună, acest articol are soluția perfectă, așadar, urmărește-l până la final!

Iată 3 moduri prin care poți petrece timp cu copilul tău

  1.     Uitați-vă împreună la un film

O idee practică prin care poți petrece timp de calitate cu cel mic este să vizionați filme împreună. În funcție de vârsta copilului, poți alege diferite genuri de filme de la animații, până la comedii sau filme de acțiune. Cu siguranță acesta va fi fericit că puteți face asta împreună și nu uita să te pregătești pentru valul de întrebări ce urmează să vină!

  1.     Joacă-te jocuri cu el

În continuare, un alt mod ideal de a petrece timp cu cel mic este să joci cât de multe jocuri poți cu el. Jocurile precum Monopoly, puzzle-urile sau chiar jocurile LEGO se situează pe primul loc în topul preferințelor celor mici, așadar, nu ezita să apelezi la una dintre aceste variante dacă vrei să-i captezi atenția. De exemplu, cei de la Altex.ro au afișate pe site-ul lor diverse modele de LEGO, cum ar fi LEGO Duplo pentru fete, ideal pentru fetița ta! Vă puteți juca împreună sau se poate bucura de jucării cu prietenii ei. 

  1.     Citește-i povești

Nu în ultimul rând, dacă vrei să petreci timp de calitate cu cel mic, spune-i mereu tot felul de povești care știi că l-ar atrage și din care poate extrage povețe de folos pentru viitor. I le poți citi fie înainte de culcare, fie în timpul zilei sau chiar dimineața, în weekend. Nu ezita să recurgi la această metodă, deoarece, fără doar și poate, fetița ta va aprecia foarte mult acele momente și le va ține minte multă vreme.

         În concluzie, dacă dorești cu orice preț să petreci cât de mult timp poți cu cel mic pentru a crea o relație specială și o conexiune puternică, apelează la cel puțin una dintre variantele de mai sus și nu vei da greș!

Sursă foto: Pixabay.com