Breaking news

Iarna aceasta ai grijă de buzunarele tale

loading...

Contextul economic in care ne-am situat in anii de criza a insemnat, pentru foarte multe familii, reducerea cheltuielilor de zi cu zi. Printr-o simpla evaluare a locuintei efectuata de firmele de auditori energetici, pot rezulta oportunitati de reducere a consumului lunar de energie.

economie romaniaBazandu-se pe aceste informatii, atat autoritatile, cat si administratorii proprietatilor au demarat proiecte de reabilitare a blocurilor de locuinte, menite sa creasca performanta energetica si sa  eficientizeze costurile de intretinere ale locuintelor.

Daca te intrebi cum se procedeaza, citeste aici toate informatiile pecare trebuie sa le stii despre certificarea energetica:

Proprietarii/administratorii apartamentelor din blocurile de locuinte care doresc sa reduca costurile de intretinere si sa-si imbunatateasca consumul de energie, pot apela la o firma specializata de auditori energetici atestati gradul I.

Inainte de inceperea efectiva a lucrarilor de reabilitare, este necesara efectuarea unui certificat energetic, pe baza caruia se stabileste eficienta energetica a locuintei si alte date ce vizeaza sistemul de iluminare, consumul de apa calda, caldura, etc.

In functie de performanta energetica stabilita de auditorii specializati, imobilul poate fi incadrat in 7 clase care indica consumul de energie, de la clasa A – cel mai scazut consum de energie (mai putin de 125 de kWh/m²/an), crescand apoi gradual pana la clasa G, cu cel mai ridicat consum (peste 820 kWh/m²/an).

Firma de auditori energetici se contactateaza de proprietarii locuintelor in cauza, iar apoi solicitantii trebuie sa intocmeasca un dosar continand urmatoarele acte necesare eliberarii certificatului energetic: planul de cadastru, anul constructiei, dimensiunile incaperilor si ferestrelor. Vezi lista completa a documentelor necesare aici.

Echipa de auditori efectueaza o vizita la locatie pentru masurarea si colectarea informatiilor necesare clasificarii imobilului.  In urma analizei , auditorii prezinta caracteristicile termice si energetice si stabilesc planul de reabilitare termica.

Pretul unui certificat energetic se calculeaza in functie de dimensiunea locuintei si de complexitatea proiectului. Costul unui astfel de certificat energetic in Bucuresti porneste de la 130 de lei si este eliberat in maxim 24 de ore de la prelucrarea datelor de catre firma specializata.

In afara de optimizarea costurilor, efectuarea acestui tip de investigatie ajuta la identificarea punctelor forte si punctelor slabe ale imobilului.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian