Breaking news

Iacării Acrobaţi zboară la comemorarea a 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu

Vineri, la Băneşti, în judeţul Prahova, va avea loc evenimentul de comemorare a 100 de ani de la prabuşirea pionierului aviaţiei române, Aurel Vlaicu.

iacarii acrobatiLa eveniment vor participa domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea, reprezentati ai Primăriei Băneşti şi ai Consiliului Judeţean Prahova, iar Iacării Acrobaţi îi vor aduce un omagiu, în zbor, marelui inventator şi pilot.

Evenimentul se va desfăşura la monumentul dedicat lui Aurel Vlaicu, din comuna Băneşti, locul în care aviatorul s-a prăbuşit, în 13 septembrie 1913, la bordul avionului “Vlaicu II”, construit de el.

Pentru aviaţia română şi internaţională, Aurel Vlaicu rămâne un nume de referinţă. Aşadar, pentru că anul acesta, pe 13 septembrie, se împlinesc 100 de ani de când Aurel Vlaicu a decedat, îi vom aduce un omagiu prin survolarea monumentului din Băneşti. În semn de preţuire pentru cel ce a fost Aurel Vlaicu şi pentru valoarea sa istorică, aerodromul nostru de casă a fost stabilit, în 2010, la Băneşti”, a declarat Dan Ştefănescu, liderul formaţiei Iacării Acrobaţi.

Evenimentul de comemorare va începe la ora 15:00, cu depunere de coroane de flori la monumentul lui Aurel Vlaicu, urmată de câteva zboruri ale Iacărilor Acrobaţi, ale piloţilor militari şi piloţilor Aeroclubului României.

Iacării Acrobaţi este singura echipă privată de acrobaţie din România. Pasiunea şi profesionalismul celor trei piloţi au condus la continuarea şi ridicarea standardelor aviaţiei româneşti, precum şi la iniţierea de acţiuni aviatice în premieră, atât pe plan naţional, cât şi în plan internaţional.

În urmă cu trei ani, Iacării Acrobaţi au amenajat, la Băneşti, în judeţul Prahova, un teren de zbor. Acolo, anul acesta, s-a organizat prima ediţie a Raliului Aerian al României, eveniment cuprins în calendarul competiţional al Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

>