Breaking news

Iacării Acrobați fac spectacol pe cer, în weekend, la Băneşti Fly-In

Sâmbătă şi duminică, 16-17 iunie 2012, la Aerodromul Băneşti, din judeţul Prahova, va avea loc prima ediţie a Băneşti Fly-In, un eveniment aviatic dedicat tuturor piloţilor şi pasionaţilor de aviaţie din România.

Obiectivele evenimentului Bănești Fly-In 2012 sunt facilitarea întâlnirilor și discuțiilor într-un cadru informal între piloți, pe de o parte, și între piloți, pasionați și public, pe de altă parte, precum şi creșterea nivelului de conștientizare asupra activităților aviatice din zonă. Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile la www.fly-in.ro.

“Pentru noi, aviaţia este un mod de viaţă, iar comunitatea de piloţi din România este familia noastră. Ne-am gândit că un astfel de eveniment ar fi potrivit pentru a crea un context în care piloţii şi publicul să se întâlnească şi să povestească despre pasiunea care îi leagă: aviaţia. Timp de două zile, la Băneşti, pasionaţii de aviaţie vor putea urmări competiţii de precizia aterizării, pentru planor, avion şi motodeltaplan, dar şi un concurs de bombardament aerian, pentru aeronave ultrauşoare. Am pregătit şi alte surprize pentru publicul larg, aşadar îi aşteptăm pe toţi cei care ne împărtăşesc pasiunea, la Băneşti, în weekend!”, a declarat Dan Ştefănescu, organizatorul evenimentului şi manager al „Iacărilor Acrobaţi”.

Programul evenimentului cuprinde patru competiţii: trei de aterizare la punct fix, pentru piloţii planorişti şi pentru piloţii de avion şi motodeltaplan, şi una de bombardament aerian, pentru piloţii de aeronave ultrauşoare.

Companiile aeriene Tarom, Blue Air şi WizzAir sprijină Băneşti Fly-In în calitate de parteneri oficiali ai competiţiilor şi, alături de sponsori şi de partenerii de organizare, vor oferi premii importante câştigătorilori concursurilor aeriene.

Aerodromul de la Băneşti oferă facilităţi de cazare în camping, grupuri sanitare, duş, cafenea şi bar, parcări auto şi moto special amenajate. Participanţii vor avea ocazia să vadă, de aproape, o mare varietate de aeronave şi să interactioneze cu piloţii.

De asemenea, vor putea urmări o paradă a zborului şi, printre altele, vor putea asista gratuit la concertul extraordinar KRYPTON REUNION de la Aerodromul Băneşti, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 21.30.