Breaking news

Huliganii vandalizează nestingheriţi Bucureştiul, în timp ce jandarmii atacă protestatarii de la Universitate

loading...

Jurnalistul independent Vlad Ursulean a filmat duminică, 15 ianuarie, huliganii care vandalizau centrul Capitalei, în timp ce jandarmii se năpustiseră asupra protestatarilor din Piaţa Universităţii.

Sute de ultraşi sunt surprinşi în imaginile filmate duminică. Aceştia au vandalizat, nestingheriţi de jandarmi, mai multe străzi din centrul Bucureştiului.

În timp ce huliganii aduşi la comanda PDL, conform unui cadru SRI, distrugeau bunurile publice şi private, jandarmii aplicau bâte în Piaţa Universităţii şi aruncau, în dube, protestatarii paşnici.

La un moment dat, obiectivul camerei surprinde un grup de jandarmi care vine pe o stradă lăturalnică şi care se retrage rapid pe altă stradă, fără a imobiliza vreun huligan. Singura măsură de protecţie pe care şi-au luat-o jandarmii a fost lansarea de gaze lacrimogene, astfel încât să fie păstrată distanţa necesară dintre dispozitivele lor şi ultraşi. Astfel, violenţele grupurilor comandate de actuala putere au fost facilitate şi au servit drept scuză pentru reprimarea protestului paşnic.

Foto şi imagini: Vlad Ursulean.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...