Breaking news

How-to: Cum să îți decorezi casa ca să te simți mereu în vacanță

Fie că de abia te-ai întors din vacanță, fie că sezonul acesta ai decis să rămâi acasă, un lucru e cert: ne-ar plăcea să fim mereu în concediu. Iar asta nu e imposibil – cu ajutorul câtorva artificii de design interior, casa ta poate deveni resortul favorit.

Te poți simți în vacanță și din confortul propriei case – fie că e vorba de transformarea băii într-un spa, fie că e vorba de suplimentarea gradului de confort, „acasă” poate deveni cea mai lungă și relaxantă vacanță din lume – iar specialiștii ne învață cum.

  • Modifică-ți dormitorul

Nu e așa că în concediu dormi cel mai bine? Și mai mult de atât, te trezești mereu revitalizat, energic și plin de viață. Din fericire, un somn odihnitor nu trebuie să fie limitat la zilele în care ești plecat în vacanță. Câteva modificări simple vor schimba calitatea somnului și nu vei mai vrea să apeși pe „amânare alarmă” în fiecare dimineață.

Cum facem asta? În primul rând, investește în așternuturi de calitate, din materiale premium – așternuturile folosite în design interior hoteluri sunt extrem de calitative și ne fac să ne simțim răsfățați. Mai apoi, aranjează-ți elegant patul de dimineață, ca să fii întâmpinat frumos după job și să îți fie mai mare dragul să te cufunzi în saltea (care, și ea, trebuie să fie cu adevărat calitativă). 

  • Colț de bine 

Ca să te reîndrăgostești de spațiul tău și să te simți mereu în vacanță, alege să îți conturezi un colț de bine în living sau dormitor (poate chiar în hol, dacă dimensiunea lui îți permite). Ce înseamnă asta? Poate fi un colț de citit sau pur și simplu un loc de deconectare în care să îți bei cafeaua dimineața și să simți că îți începi ziua bine.

La fel de util pentru acest colț de bine e și balconul (sau terasa), de care trebuie să profiți la maximum: o măsuță de cafea și scaune confortabile sunt suficiente pentru un balcon numai bun în care să îți începi ziua. Și la fel de bun să o termini, cu un pahar din vinul preferat, după o zi infinită la job. 

  • Baie Zen 

Unul dintre avantajele unei vacanțe la hotel? Atmosfera serenă din baie, când, după o zi lungă de plimbări și explorări, ai parte de o baie fierbinte, relaxantă, care să îți reîncarce bateriile. Iar să îți conturezi o baie zen acasă e mai ușor decât pare – alege soluții smart de depozitare, astfel încât totul să fie cât mai curat și ordonat posibil.

Adaugă o colecție de plante verzi și un accent vibrant de culoare, iar, dacă bugetul îți permite, investește într-o cadă premium, care să te facă să te simți ca la spa.

Dacă vrei să îți sporești confortul, o alegere inteligentă este sistemul de incalzire in pardoseala – imaginează-ți asta: după cea mai relaxantă baie din lume, pășești pe gresia rece și deja simți că ai fost scos din echilibru, nu? În schimb, să calci direct pe o pardoseală caldă nu înseamnă decât să te lași învăluit în confort și stare de bine.

  • Totul pentru confort

În final, de ce ne plac atât de mult vacanțele? Pentru că ne aduc un confort desăvârșit și ne simțim cu adevărat răsfățați. Confortul poate transforma orice zi acasă într-una de vacanță; alege culorile și texturile care te fac să te simți bine și adu puțin din aerul destinației favorite la tine acasă.

Ți-e dor de Grecia? Pernele decorative într-un albastru pur, royal, te vor încânta mai mult ca niciodată. Păstrează spațiul cât mai ordonat și organizat cu putință și setează-ți să ai mereu în minte mood-ul de vacanță – poate fi vorba despre o pijama din satin, un pahar de vin savurat într-o zi de joi la întâmplare, sau un weekend în care îți permiți să nu gătești nimic, și doar să te relaxezi. Și să te bucuri de vacanța de-acasă.