Breaking news

Hoții de fier vechi au fost găsiți morți în mină

Cele cinci persoane care au intrat vineri, după fier vechi într-o mină din cartierul băimărean Valea Borcuţului, au fost găsite moarte.

smurdToate cele cinci persoane care au intrat în mina de cupru pentru a sustrage fier vechi, au decedat. Echipele de salvare de la Petroșani, care au intrat în mina din Valea Borcuțului pentru a căuta persoanele dispărute, le-au găsit pe cestea fără viață.

Hoții de fier vechi au decedat din cauza lipsei de aur.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Poliţiei au început, vineri seară, o operaţiune de căutare a celor cinci persoane dispărute însă din cauza faptului că mina este dezafectată, intervenția a fost amânată până sâmbătă dimineață.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Ioan Mureşan, a declarat că şase persoane care ar fi dispărut în mina dezafectată Gura Neamţului sunt căutate de către poliţişti şi pompieri.

Este vorba despre şase persoane, trei se pare că au intrat în mină joi, alte trei vineri. La căutări participă echipaje ale ISU, de Descarcerare, dar şi de Poliţie şi Ambulanţă. Dispariţia celor şase a fost anunţată la 112 de către aparţinători”, a declarat Mureşan.

Primii trei au intrat în mină joi, iar alții trei s-au dus după ei vineri. Unul dintre ultimii trei a reușit să se salveze și a anunțat autoritățile.

Cele cinci persoane au pătruns într-o mină dezafectată de cupru, mergând pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi se pare că au intrat într-un puţ.

Membrii familiilor victimelor au primit consiliere psihologică pentru a fi ajutate să treacă mai ușor peste șoc.

Mina de cupru se află în proprietatea statului și de 15 ani este dezafectată.

Echipele de salvare se chinuie acum să scoată cele cinci cadavre din mină.

>