Breaking news

Hotel FM luptă astă seară pentru calificarea în finala Eurovision 2011-Video

Reprezentanții României la concursul internațional Eurovision 2011, Hotel FM intră în această seară în cursa calificării în finala de sâmbătă.

hotelfmHotel FM se luptă cu alți 18 artiști în cea dea doua semifinală, pentru a se număra printre cei 10 calificați în finala Eurovision din 14 mai. Și a doua semifinală va fi transmisă în direct, joi, 12 mai, de la ora 22.00 pe  TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

În semifinala doi vor evolua și reprezentanții Republicii Moldova, Zdob și Zdub. Cele 19 ţări care vor evolua joi, în cea de-a doua semifinală, sunt, în ordinea intrării în concurs: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, România, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda. Acestea vor fi ţările care vor vota pentru România în 12 mai, la care se adaugă şi trei dintre cele cinci finaliste: Italia, Germania şi Franţa.

Românii din țară nu vor avea dreptul să voteze trupa Hotel FM, în schimb românii din celelalte țări care participă în concursul de joi vor putea să voteze piesa noastră, urmărind transmisiunea postului televiziunii publice din țara în care se află. Liniile de televot vor fi deschise odată cu primul cântec din concurs şi se vor închide la aproximativ 15 minute după ultima piesă.

Primele 10 țări calificate din prima semifinală sunt: Serbia, Lituania, Grecia, Azerbaijan, Georgia, Elveția, Ungaria, Finlanda, Rusia și Islanda. În finală vor evolua 25 de țări. Câte 10 din fiecare semifinală plus țara organizatoare Germania și țările contributoare la Eurovision: Spania, Anglia, Franța și mai noi și Italia.

>