Horia Tecău și Robert Lindstedt au câștigat finala de la Cincinnati

Horia Tecău și Lindstedt, au câștigat dumincă turneul de dublu de la Cincinnati, din SUA.

Victorie româno-suedeză pe tărâm american. Perechea formată din Horia Tecău şi Robert Lindstedt acu câștigat finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Cincinnati dotat cu premii totale de 2.825.280 dolari.

Tecău și Lindstedt, favoriții numărul 4 ai turenului, s-au impus duminică în două seturi în fața perechii din India formată din Mahesh Bhupathi/Rohan Bopanna, favorita numărul 6 a turneului.

După doar o oră și 6 minute și 57 secunde de joc, Tecău și Lindstedt, s-au impus cu scorul de 6-4, 6-4.

Pentru câștigarea turneului cei doi vor primi fiecare câte un cec în valoare de 82.930 euro și 500 puncte ATP.

Este cel de-al patrulea turneu ATP câștigat de Horia Tecău în 2012, alături de Robert Lindstedt, după cel de la București, s-Hertogenbosch şi Bastad, însă este primul turneu Masters de 1000 de punce pe care îl câștigă.

Horia Tecău pierdut şi 11 finale la dublu: în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

Urmare a victoriei de la Cincinnati, Horia Tecău are 13 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care zece alături de Lindstedt.

>