Breaking news

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat în semifinale la Australian Open 2015

Duelul românesc din sfertul de finală la dublu masculin din cadrul Australian Open 2015 a fost câștigat de perechea Horia Tecău și Jean Julien Rojer. Cei doi s-au calificat pentru prima dată în semifinale la Australian Open.

tecau si rojerHoria Tecău și Jean Julien Rojer, favoriți 6 la Australian Open 2015, s-au impus miercuri, în sferturile de finală, în două seturi, scor 6-4, 7-6(7-3), în fața perechii Florin Mergea – Dominic Inglot, favoriți nr 14.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat primul set al sfertului de finală disputat cu Florin Mergea și Dominic Inglot, grație break-ului realizat la scorul de 3-3 pe serviciul lui Mergea.

Lucrurile puteau sta invers dacă la scorul de 2-1, cuplul Mergea – Inglot nu rata mingea de break pe serviciul lui Rojer.

Astfel că după 31 de minute de joc, Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat primul set cu 6-4.

La fel ca și în primul set, Florin Mergea și Dominic Inglot au ratat în setul doi, la scorul de 2-1, o minge de break pe serviciul lui Horia Tecău. Iar la scorul de 3-3 în setul doi, perechea româno-olandeză a ratat o minge de break pe serviciul lui Inglot. Și pentru că fiecare din cele două perechi și-au făcut serviciul, s-a ajuns în tie-break, unde s-au impus cu 7-6 cuplul Horia Tecău – Jean Julien Rojer.

Perechea româno-olandeză și-a adjudecat victoria în fața cuplului româno-britanic care în optimi a eliminat pe celebrii frați Bryan, după 84 de minute de joc.

În semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca cu perechea italiană formată din Simone Bolelli și Fabio Fognini. Calificarea în semifinale le asigură un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni și 720 de puncte ATP.

Horia Teăcu este singurul român rămas în competiție la Australian Open, după ce marți, Simona Halep a fost eliminată în sferturi de finală de Ekaterina Makarova.

Prezent pentru al șaptelea an consecutiv pe tabloul principal de dublu masculin de la Australian Open, Horia Tecău își egalează astfel performanța reușită în 2012 când a acces alături de Robert Linstedt, în semifinale. În 2014, Tecău și Rojer s-au oprit în turul doi.

>