Breaking news

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat turneul de tenis de la Rotterdam

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat duminică, pentru prima dată în carieră, turneul de dublu masculin de la Rotterdam, ATP 500, dotat cu premii în valoare totală de 1,600,855 de euro.

horia tecau - jean julien rojer-rotterdamPrezenți pentru a doua oară consecutiv în finala de la Rotterdam, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au reușit să își adjudece trofeul, după ce duminică au eliminat perechea formată din Jamie Murray și John Peers.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut primul set al finalei, cu scorul de 3-6, după doar 27 de minute de joc cu perechea formată din Jamie Murray și John Peers.

În setul doi, la scorul de 4-3, Tecău și Rojer au reușit să facă break, după care olandezul a servit pentru adjudecarea setului doi. Rojer și-a câștigat serviciul la zero, a închis setul cu 6-3, și a împins finala în super tie-break.

Unde, la scorul de 2-1, Tecău și Rojer au făcut primul break, iar la 5-3, al doilea break. După care, la 6-3, Tecău a făcut dublă greșeală. Însă românul și-a spălat păcatul după ce la scorul de 9-8 a servit impecabil și a închis finala cu 10-8 în super tie break.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer favoriții numărul trei ai turneului de dublu masculin de la Rotterdam, și-au adjudecat finala după o oră și 15 minute de joc cu Jamie Murray și John Peers. Cei care sâmbătă seară i-au eliminat în semifinale, pe Florin Mergea și Dominic Inglot, cu scorul de 4-6, 6-3, 10-8.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor încasa un cec în valoare de  105,920 de euro și câte 500 de puncte ATP, pentru ajudecarea finalei. În timp ce finaliștii vor pleca acasă cu un cec în valoare de  47,790 de euro și câte 300 puncte ATP.

În 2014, Tecău și Rojer au pierdut finala de la Rotterdam în fața francezilor LLODRA, Michael Llodra și Nicolas Mahut.

Tecău și Rojer au jucat azi, cea de-a treia partidă oficială cu Jamie Murray și John Peers. Prima a fost în 2014, în semifinale la BRD ȚIriac Năstase Trophy, adjudecată de Tecău și Rojer cu scorul de 2-6, 7-6(7-3), 10-8. Iar cea de-a doua în 2015, în primul tur la Brisbane, unde au fost învinși în două seturi de Murray și Peers, scor 3-6, 4-6.

Jamie Murray și John Peers. au ajuns pe tabloul principal de dublu de la Rotterdam, din postura de postura de lucky loser. Iar în semifinale s-au calificat fără să joace sfert de finală, întrucât principalii favoriți ai turneului de dublu masculin de la Rotterdam, francezii Julien Benneteau- Edouard Roger – Vasselin,  au abandonat partida.