Breaking news

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat turneul de dublu masculin de la Beijing

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat duminică,  turneul de dublu masculin de la Beijing Open, turneu de tenis ATP 500, dotat cu premii în valoare totală de 3,755,065 dolari.

horia tecau si jean julien rojer - beijingHoria Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat duminică, cel de-al șaptelea trofeu ATP din 2014. Cuplul româno-olandez s-a impus duminică, în finala de dublu de la Beijing, în fața perechii formate din Julien Benneteau și Vasek Pospisil.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut primul set în tie-break cu 6-8, dar s-au impus în setul doi cu 7-5 și astfel finala s-a decis în super-tie-break. Unde, Tecău și Rojer s-au impus cu 10-5.

Astfel că după o oră și 49 minute de joc, Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat finala de dublu a turneului ATP 500 de la Beijing.

Victoria de azi vine la o săptămână de când Tecău și Rojer au câștigat turneul de la Shenzhen.

Este cea de-a opta finală ATP pe care Horia Tecău o joacă în 2014 alături de olandezul Jean Julien Rojer.

În 2014, Horia Tecău au câștigat cinci turnee ATP 250, la București, s-Hertogenbosch, Zagreb, Casablanca și Shenzhen. Dar și un ATP 500, la Washington în luna august. Singura finală pe care au pierdut-o în 2014, este cea de la Rotterdam.

Horia Tecău, prezent pentru al patrulea an consecutiv la Open-ul Chinei, câștigă astfel pentru al doilea an consecutiv, turneul de dublu de la Beijing, însă cu alt partener. În 2013, românul se impunea la Beijing alături de Max Mirnyi.

În 2011, Tecău a pierdut finala de la Beijing, pe atunci românul făcea pereche cu Robert Lindstedt. Este primul an în care Horia Tecău reușește să câștige șapte trofee ATP, dintre care două ATP 500, toate cu același partener.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor încasa un cec în valoare de 178,450 și 500 puncte ATP, pentru câștigarea turneului de dublu de la Beijing.

Horia Tecău are până acum, în palmares, 23 de turnee ATP câștigate la dublu: șapte câștigate în 2014 alături de Rojer, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca).

Tecău a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Românul a pierdut însă și 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

>