Breaking news

Horia Tecău şi Florin Mergea, calificaţi în optimi de finală la Australian Open 2017

Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat vineri dimineaţă în optimile de finală ale probei de dublu masculin din cadrul turneului Australian Open de la Melbourne, Australia.

florin mergea - horia tecau - australian open 2015Horia Tecău şi partenerul său, olandezul Jean Julien Rojer s-au impus în turul doi în două seturi, scor 6-3, 6-4, în faţa perechii formate din Wesley Koolhof şi Matwe Middelkoop.

În optimi de finală, Tecău şi Rojer vor juca cu perechea ce va învinge în meciul disputat de Marc Polmans şi Andrew Whittington cu Daniel Nestor şi Edouard Roger-Vasselin.

Tot azi, Florin Mergea alături de britanicul Dominic Inglot a reuşit să acceadă în optimi de finală la Australian Open 2017.

Românul şi britanicul s-au impus în trei seturi, scor 3-6, 7-6 (7-5), 7-6(7-2), în faţa francezilor Julien Benneteau şi Jeremy Chardy.

În optimi de finală, Mergea şi Inglot vor juca cu perechea învingătoare din meciul disputat de principalii favoriţi Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut cu  Jerzy Janowicz şi Marcin Matkowski.

Dacă trec de optimi, Horia Tecău şi Florin Mergea se vor întâlni în sferturi de finală, ceea ce va însemna că un român va ajunge în semifinale la dublu la Australian Open.

Pentru calificarea în optimi, românii și-au asigurat cecuri de câte 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP fiecare.