Breaking news

Horia Tecău l-a învins pe Florin Mergea și s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat duminică seară în sferturilde de finală ale probei de dublu masculin de la Roland Garros, după ce au învins perechea formată din Florin Mergea și Rohan Bopanna.

florin mergea si horia tecauHoria Tecău și Jean Julien Rojer, favoriți numărul cinci la turneul de dublu de la Roland Garros, s-au impus în trei seturi, în fața perechii româno-indiene, în optimi de finală.

Tecău și Rojer au câștigat primul set cu 6-3, după care Mergea și Rohan au câștigat în tie break setul doi cu 7-6(9-7), ca mai apoi principalii favoriți să se impună cu 6-3 în setul trei.

Astfel că pentru a treia oară în 2015, Tecău și Rojer îl înving pe Mergea, după sfertul de finală de la Australian Open și primul tur la mastersul de la Miami când făcea pereche cu Dominic Inglot.

Este pentru a doua oară în carieră când Horia Tecău accede în sferturi de finală la Roland Garros în partida de dublu masculin. Această performanță a mai reușit-o în anul 2011 când făcea pereche cu suedezul Robert Lindstedt.

În 2014, Florin Mergea a juca semifinala la Roland Garros alături de croatul Marin Draganja.

Calificarea în sferturi de finală la dublu masculin asigură perechii formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer, un cec în valoare de 61.000 de euro și câte 360 de puncte ATP.

În sferturi de finală, perechea româno-olandeză va juca cu Vasek Pospisil și Jack Sock.

>