Breaking news

Horia Tecău a câștigat pentru a patra oară turneul de tenis de la s-Hertogenbosch

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat sâmbătă, turneul de dublu masculin de la s-Hertogenbosch, după ce au jucat în această dimineață și semifinala.

horia tecau - tenisHoria Tecău a câștigat sâmbătă, pentru a patra oară în carieră, turneul de dublu de la s-Hertogenbosch, dar alături de trei parteneri. Din cauza ploii, Tecău și Roger au fost nevoiți să joace azi, atât semifinala cât și finala de dublu. După ce s-au impus în trei seturi, scor 7-6(7-4), 3-6, 10-6, în fața perechii Marcel Granollers și Juergen Melzer, Tecău și Rojer au jucat câteva ore mai târziu, finala de dublu.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, principalii favoriți ai turneului olandez, și-au adjudecat primul set cu scorul de 6-3, după 28 de minute de joc, grație brake-urilor făcute la scorul de 2-1 și 4-1.

Perechea româno-olandeză putea încheia setul mai repede dacă la scorul de 5-1, nu își pierdeau serviciul. Și la scorul de 5-3, Tecău și Rojer au fost cât pe ce să-și piardă din nou serviciul, reușind să revină în game de la 15-40.

În setul doi, cele două perechi au mers cap la cap timp de șase game-uri, când la scorul de 3-3, Tecău și Roger au făcut brake și au preluat conducerea setului cu 4-3, apoi cu 5-3 pe propriul serviciu. Dar din păcate la scorul de 5-4, când au servit pentru meci, Tecău și Roger și-au pierdut serviciul, astfel că scorul a devenit egal 5-5. După care, fiecare pereche și-a câștigat serviciul și s-a ajuns la tie-break. Unde, din fericire, perechea româno-olandeză s-a impus cu 7-3.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer și-au adjudecat victoria în două seturi, scor 6-3, 7-6(7-3), după o oră și 15 minute de joc cu perechea formată din Santiago Gonzalez și Scott Lipsky capi de serie numărul 4 ai turneului de dublu masculin de la s-Hertogenbosch

Horia Tecău a jucat azi cea de-a cincea finală consecutivă la s-Hertogenbosch, dar cu parteneri diferiți, reușind să câștige de patru ori acest trofeu. În 2010 și 2012 alături de Robert Lindstedt, în 2013 alături de Max Mirnyi, iar azi alături de Jean-Julien Rojer. În 2011, Tecău a pierdut finala alături de Robert Lindstedt.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor încasa un cec în valoare de 23.500 de euro și 250 puncte ATP. În timp ce învinșii vor primi 150 de puncte ATP și 12.350 de euro.

Este cel de-al patrulea trofeu cucerit în acest an de Horia Tecău alături de olandezul Jean-Julien Rojer, după cel de la București, Zagreb și Casablanca.

>