Horia Păun, ales președinte al Federației Române de Baschet

Horia Păun a fost ales, luni, președinte al Federației Române de Baschet. Actualul manager al Federației  a primit 176 de voturi din cele 201 valabil exprimate.

horia paunHoria Păun a fost ales șef al FRB în cadrul Adunării Generale, desfășurată luni, la Arena de Baschet din Capitală.

Ceilalți doi candidați, Anton Netolitzchi și Petre Brănișteanu, au primit 16 voturi, respectiv 9 voturi, iar un vot a fost anulat.

Horia Păun a spus că alegerea sa în fruntea forului național reprezintă ”o victorie a baschetului” și a promis că va continua implementarea proiectelor foarte bune ale federației.

Este o victorie a baschetului. Au participat la Adunarea Generală de alegeri 202 structuri sportive din întreaga țară, iar asta înseamnă că lumea este interesantă de ce se va întâmpla în baschetul românesc în următoarea perioadă de patru ani. Au fost mulți oameni de baschet în sală, toată lumea a așteptat deznodământul alegerilor. Sunt convins că împreună cu noul Birou Federal vom continua implementarea proiectelor foarte bune ale Federației Române de Baschet. Tot așa, vom implementa noua strategie și proiectul făcut pentru alegători”, a declarat Horia Păun.

Horia Păun, care a fost în două rânduri vicecampion și a cucerit o Cupa a României cu Steaua, a recunoscut că postul de președinte al FR Baschet ”este o funcție care obligă foarte mult”.

Federația a fost condusă până acum de secretarul general Dan Berceanu, după ce președintele de drept Carmen Tocală s-a autosuspendat din funcție în urma numirii sale în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, iar ulterior ca secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

>