Hope and Homes for Children România organizează balul de caritate, Hope Ball 2014

Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, va găzdui pe 8 noiembrie, primul bal de caritate organizat de fundația Hope and Homes for Children România.

hope ball 2014Eleganta Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, una dintre cele mai reuşite realizări ale arhitecturii româneşti, cu motive de inspiraţie antică, stilizări şi prelucrări în stilul acestei epocii, va fi gazda unui spectacol strălucitor şi emoţionant totodată, pentru că participanţii la Hope Ball nu vor pierde nici o secundă din vedere scopul evenimentuluin care i-a reunit.

Hope Ball 2014 va reuni pe 8 noiembrie personalităţi din zona de business, cântăreţi, actori şi vedete tv, sportivi care au adus faima României în competiţii internaţionale şi figuri importante ale vieţii sociale româneşti.

Spectaculoase jocuri de lumini, proiecţii 3D şi un decor uluitor vor fi generate de tema balului – Fire and Ice.

”Peste 8.000 de copii supravieţuiesc încă în instituţii, lipsiţi de părinţi, traumatizaţi şi loviţi de o soarta mult mai vitregă decât şi-ar putea imagina cineva. Alţi peste 200.000 de copii sunt încă alături de părinţii lor, dar nu pentru multă vreme: sărăcia cruntă în care îşi duc zilele îi îndreaptă spre ruperea de familii, iar disperarea adusă de sărăcie îi vitregeşte de orice fel de speranţa de mai bine”, spune Ştefan Darabus, Director Dational al Hope and Homes for Children România.

De la călătorii alături de echipa naţională de rugby, la World Cup, la obiecte care au aparţinut marilor sportivi campioni ai României, dar şi unor vedete internaţionale, licitaţia cu strigare propune spre achiziţionare obiecte a căror valoare nu se poate măsură în bani. Însă generozitatea donatorilor şi sprijinirea activităţii HHC România se poate măsură în numărul de copii a căror viaţă a fost schimbată.

În 15 ani de activitate în România, HHC a închis 50 de orfelinate de tip vechi şi a deschis 91 de case de tip familial, până în octombrie 2014. În acest moment, încă 5 orfelinate de tip vechi urmează să fie închise.

Cea mai nouă susţinătoare a Hope and Homes for Children, Olga Kurylenko, partenera lui Daniel Craig într-unul dintre celebrele pelicule “007, va avea şi ea un mesaj special pentru participanţii la Hope Ball.

Dar poate că unul dintre cele mai emoţionante momente de la Hope Ball, va fi acela când “sandwoman” Ana Munteanu, finalista la “Românii au talent” specializată în artă desenării în nisip, va transpune pentru invitaţii balului incredibilă poveste a lui Gheorghe Silaghi, un bărbat care şi-a petrecut 26 de ani din viaţă în orfelinate, datorită unei încurcături produse la maternitate.

Cu ajutorul HHC, Gheorghe Silaghi a reuşit să înlăture orice dubiu asupra identităţii sale, dar şi să-l regăsească pe tatăl şi fraţii săi, să se integreze social şi profesional şi să aibă o viaţă fericită, eliberată de traumele copilăriei.

Un brunch cu Nadia Comăneci, pentru 4 persoane, la Intercontinental, un meci cu Ilie Năstase în cadrul turneului BRD Bucharest Open sau 4 locuri la meciul de fotbal România – Irlanda în compania lui Gheorghe Hagi sunt doar câteva dintre loturile spectaculoase care vor putea fi licitate, pe 8 noiembrie, la primul bal caritabil al Hope and Homes for Children România.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreagă ţară.

>