Breaking news

Holograf a revenit oficial pe scenă cu un concert incendiar

Sute de oameni au venit, aseară, la concertul din Garajul Europa FM, care a marcat oficial revenirea trupei Holograf. Concertul este primul dintr-o serie de spectacole programate pentru perioada următoare.

holografSolistul trupei vorbeşte cu umor acum despre cele 6 luni în care nu a mai putut cânta din cauza problemelor de sănătate.

Ultima operaţie a fost o joacă de copii. Prima a fost tot o joacă, dar copiii au fost medicii din Austria” povesteşte Dan Bittman.

De glume pe aceeaşi temă s-a ţinut şi George Zafiu, gazda concertelor din Garajul Europa FM: Ai programări pentru următoarele luni, spitale, farmacii? Eşti operat de sus până jos!” “Da, şi îmi place să mă operez, vreau să-i cunosc pe toţi chirurgii din România şi din străinătate!, i-a dat Dan Bittman replica.

El a pus punct zvonurilor din presă din ultima perioadă legate de starea sa de sănătate.

Până când o să cad definitiv pe jos, vă promit că o să fim aici, pe scenă, alături de voi”, le-a mărturisit artistul celor prezenţi în Garaj.

Din playlist-ul concertului nu au lipsit hiturile trupei:“ Şi băieţii plâng“, “ Primăvara începe cu tine “ sau “Cât de departe”. Înainte să cânte “Vreau o minune”, Dan Bittman a ţinut să facă o precizare: În ultima vreme s-au întâmplat multe minuni, trebuie să recunosc că de multe ori m-am gândit la piesa asta.

Piesa “World full of lies”, cea care dă titlul albumului recent reeditat de Holograf, ascunde o istorie aparte. Membrii trupei au povestit cum în urmă cu 20 de ani, cuprinşi de mirajul Vestului, au plecat prin Europa, chiar în timpul Mineriadei. “Credeam că a murit comunismul.”

Ajunşi în Marea Britanie, sperau că documentarul difuzat de televiziuni despre succesul pe care îl are trupa în România, interesul manifestat de Casa de discuri Virgin Records şi intenţia celui mai ascultat post de radio din Londra de a difuza piesele Holograf, îi vor ajuta să se lanseze pe plan internaţional.

Bătaia din Piaţa Universităţii din timpul Mineriadei a pus punct, însă, acestui proiect foarte important.

Dar nu a fost în zadar, ne-am ales cu un album care a avut succes în Italia, cu piese cântate în engleză, reeditat acum – World full of lies” povesteşte Dan Bittman.

Cadoul primit din partea Europa FM, o caricatură semnată de Laurenţiu Parotă a fost un nou prilej de glume: Suntem din ce în ce mai urâţi, din păcate chiar începem să semănăm cu ăştia din caricatură.

Uitându-se cu atenţie la desen, Dan Bittman a observat că lipseşte cicatricea de pe gât, căpătată în urma operaţiei suferite în Austria, şi i-a venit o idee: O să îmi fac un tatuaj pe gât, un trandafir!