Holocaustul studiat în școlile românești

Holocaustul ar putea fi studiat în curând și în școlile românești. Ministrul Funeriu a avut astăzi întrevederi și discuții pe această temă, cu directorul Centrului de Studii Avansate al Holocaustului din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite.

holocaustMinistrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit astăzi cu Paul A. Shapiro, directorul Centrului de Studii Avansate al Holocaustului din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, dl. Radu Ioanid, directorul diviziei de programe arhivistice internaţionale din cadrul aceluiaşi centru şi dl. Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional „Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România. Principalul subiect al discuţiei l-a constituit studierea Holocaustului în şcolile româneşti.

Domnul Paul A. Shapiro a solicitat sprijinul MECTS pentru ca problematica Holocaustului să poată fi studiată într-un mod cât mai eficient de către elevii din România. Ca răspuns la această solicitare, ministrul Daniel Petru Funeriu a prezentat schimbările ce se vor produce la nivelul programei şcolare după intrarea în vigoare a noii Legi a Educaţiei. „ Avem obligaţia să nu uităm problema Holocaustului, cea a comunismului şi alte experienţe traumatizante ale istoriei. De aceea, în procesul de elaborare a programei şcolare de istorie, toate institutele prestigioase din domeniu trebuie să fie implicate, a declarat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În cadrul întâlnirii s-au mai convenit şi alte două aspecte punctuale: organizarea unei expoziţii itinerante în şcoli cu o tematică legată de Holocaust şi includerea Memorialului Holocaustului din Bucureşti în circuitul excursiilor de studiu.

>