Breaking news

Hitler, hrănit cu estrogen de Aliaţi. Ar putea funcţiona şi pentru Băsescu?

Presa britanică şi cea americană scriu despre o strategie inedită prin care Aliaţii vroiau să atenueze pofta de violenţă a lui Hitler. Aceştia au încercat să-l îndoape pe dictator cu estrogen, hormonul specific sexului feminin.

traian-basescu-hitlerUn plan neştiut până acum a fost dezvăluit într-o nouă carte despre Adolph Hitler, prezentată de Daily Mail. Aliaţii vroiau să îl alimenteze pe Hitler, în secret, cu estrogen, astfel încât să potolească instinctele agresive ale dictatorului nazist.

Autorul cărţii arată că estrogenul fusese ales deoarece nu avea gust şi ar fi produs un efect lent şi subtil. Hormonul, care ar fi urmat să-i fie pus în mâncare, nu ar fi fost depistat de personalul care verifica hrana. Aliaţii intenţionau să transforme personajul, din Dictatorul Hitler, în Doamna Hitler.

Cartea în paginile căreia este dezvăluită strategia încercată în anii ’40 este scrisă de profesorul Brian Ford şi se numeşte “Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II – Arme secrete: Tehnologia, ştiinţa şi cursa pentru câştigarea celui de-al doilea război mondial”. Cartea va apărea în Marea Britanie, la 20 septembrie.

Cercetările întreprinse la vremea aceea arătau importanţa hormonilor care diferenţiază cele două sexe. Se începuse utilizarea lor în cadrul unor terapii, la Londra”, spune profesorul Ford. “Aliaţii sperau să strecoare estrogen în mâncarea lui Hitler şi să-i schimbe comportamentul sexual, pentru a deveni mai femenin şi mai puţin agresiv. Hormonii îi puteau afecta comportamentul dacă erau administraţi pentru câteva luni, îar în tot acest timp nimeni nu şi-ar fi dat seama că în hrană sunt puşi hormoni.”

Conducătorii cu tendinţe autoritare sau dictatoriale au adesea temerea obsesivă de a nu fi otrăviţi. Ceauşescu se temea să nu fie iradiat de sovietici. În zilele noastre, Traian Băsescu, a căpătat temeri de acest fel în cursul primului său mandat, după cazul otrăvirii cu dioxină a lui Viktor Iuşcenko din Ucraina.

În septembrie 2010, exclusivNEWS.ro a publicat mărturia unei persoane din apropierea administraţiei prezidenţiale, care explica felul în care, atunci când se îmbată, Traian Băsescu obligă bucătarii de la Palatul Cotroceni să guste din mâncare, de faţă cu el. Citeşte aici articolul “Băsescu se teme să nu fie otrăvit”.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

Viktor-Iuscenko

Viktor Iuşcenko, fostul preşedinte al Ucrainei, otrăvit cu dioxină în septembrie 2004