Breaking news

Hidroelectrica rămâne în insolvență. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul formulat de ”băieții deștepți”

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi, recursul formulat de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care s-a aprobat deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica.

”Băieții deștepți” nu au avut câștig de cauză în instanță, unde sperau să anuleze intrarea în insolvență a Hidroelectrica și astfel să își reia contractele prin care primeau energie ieftină.

Magistrații Curtii de Apel din București au considerat căr ecursul la procedura de insolvență nu se justifică. Decizia de azi este definitivă și irevocabilă, astfel că administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol va continua procesul de restructurare al companiei.

În recursul formulat, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind au criticat procedura de intrare în insolvenţă, dar administratorul judidiciar al Hidroelectrica spune că practic aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că le-au fost anulate contractele preferenţiale prin care cumpărau curent ieftin de la compania de stat.

Pe 20 iunie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, declara că în cazul în care procedura de insolvență era anulată, compania intra în faliment.

Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries sunt deţinute de grupul elveţian Alpiq.

Cele două firme au avut contracte pe termen lung de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica la preţuri sub nivelul pieţei.

>