Breaking news

Din cauza ”băieților deștepți”, Hidroelectrica cere insolvența

Compania Hidroelectrica a depus vineri, la Tribunalul București, o cerere de insolvență.

Din cauza pierderilor înregistrate de pe urma contractelor cu ”băieții deștepți”, Hidroelectrica cere insolvența.

Cea mai mare companie națională care produce energie electrică se află în procedură de insolvență.

Hidroelectrica este o comapanie națională de stat care este controlată de Ministerul Economiei.

Potrivit site-ului Tribunalului București, termenul de judecată pentru cererea de insolvență a fost stabilit pe 20 iunie 2012.

Cât privește cererea insolvență depusă de Hidroelectrica, Ministerul Economiei precizază că: Hotărârea privind cererea de intrare în insolvență a fost luată de Consiliul de Administrație al societății SC Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acționar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societățile comerciale cu capital de stat pentru a nu influența în niciun mod instanțele de judecată.

Atât Consiliul Concurenței cât și Comisia Europeană au demarat o anchetă privind contractele Hidroelectrica  încheiate cu ”băieții deștepți”.

Firmele investigate de CE și Comisia Europeană sunt: Alro Slatina, Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Electromagnetica, Luxten, Elsid Titu, Europec, Electrocarbon, EFT România şi EFT Elveţia.

Premierul Victor Ponta a decis pe data de 7 iunie înfiinţarea unui comitet interministerial privind situaţia economico-financiară a producătorului de energie electrică Hidroelectrica Bucureşti, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei.

Hidroelectrica ar urma să aibă management privat, potirvit înțelegerii dintre Guvernul României, FMI și Comisia Europeană.