Breaking news

Hemoroizii: cauze, simptome, tratament

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai des întâlnite căutări de pe Google. Mai exact, potrivit volumelor oferite de motoarele de căutare, majoritatea utilizatorilor caută  informații precum „hemoroizii externi se retrag singuri?”, „scapă de hemoroizi în 5 zile”, „hemoroizi în sarcină” sau „leacuri bătrânești hemoroizi”.

Este evident că cei mai mulți dintre noi nu știm despre ei atât de multe precum credem și soluția nu este să încercăm să-i tratăm cu leacuri bătrânești, ci cu medicamente recomandate de medic și cu remedii naturiste suplimentare.

În cele ce urmează, ne-am propus să ne familiarizăm împreună cu factorii care pot duce la apariția lor, cu simptomele, dar și cu tratamentul recomandat de medici.

Ce sunt hemoroizii și câte tipuri există?

Hemoroizii sunt, de fapt, vene inflamate ale plexului hemoroidal, situate în partea inferioară a anusului și în zona rectului. În momentul în care pereții acestor vene se dilată, venele se irită și încep să provoace durere.

Pentru tratamentul lor sunt recomandate atât medicamentele clasice (precum unguente și supozitoare), cât și o serie de proceduri chirurgicale și remedii naturiste, așa cum sunt cele de pe https://www.ayurmed.ro/. Un remediu hemoroizi eficient si 100% sigur gasesti pe Ayurmed.ro, in sectiunea dedicata acestei afectiuni.

Hemoroizii pot fi:

 • interni: sunt situați în interiorul canalului anal și nu provoacă dureri, singurul simptom care îi trădează fiind sângerările;
 • externi: apar sub pielea din jurul anusului, care este o zonă prevăzută cu nervi. Din acest motiv, pe lângă sângerări, prezența unor hemoroizi externi inflamați poate fi depistată în urma acuzării unor dureri mai mult sau mai puțin pronunțate în momentul defecării sau statului în șezut. Ar mai fi de spus că hemoroizii externi la femei sunt întâlniți mai ales în timpul sarcinii și că dispar dacă urmezi întocmai sfaturile medicului tău;
 • trombozați: uneori, în cazul celor externi, se pot forma cheaguri de sânge în interiorul umflăturilor, acestea fiind de obicei asociate cu dureri mai pronunțate și cu sângerări mai dese.

Cauzele apariției hemoroizilor

Sedentarismul este cauza cea mai frecventă a declanșării acestei afecțiuni. Detaliem în cele ce urmează și celelalte cauze:

 • Așa cum menționam anterior, reprezintă principalul factor responsabil de apariția bolii, mai ales în rândul tinerilor pentru care statul pe scaun a devenit un obicei. Sunt supuse riscului bolii hemoroidale și persoanele care ridică greutăți și care, din cauza tensiunii resimțite la nivelul anusului, pot ajunge să aibă hemoroizi fie pe termen scurt, fie pe termen lung, peste ani și ani;
 • Acesta este al doilea factor care poate duce la apariția bolii. Recomandările medicale în acest caz includ adoptarea unui regim bazat pe fibre și consumul cât mai multor lichide. Bineînțeles, persoanele care au probleme cu greutatea, supraponderale, ar trebui să includă în programul zilnic și exercițiile fizice;
 • Greutatea acumulată în timpul sarcinii poate pune presiune pe zona anală, ceea ce face ca și femeile gravide să aibă astfel de probleme;
 • Constipația. Constipația cronică poate duce și ea la declanșarea acestei afecțiuni, cauza fiind reprezentată tot de presiunea resimțită de zona rectală.
 • Alimentația dezechilibrată. Mâncatul dezordonat, frugal, fără să se asigure un aport normal și suficient de fibre și lichide.

Simptome și tratament

Iată care sunt manifestările pe care ar trebui să le ai în vedere:

 • Sângerare anală;
 • Durere care poate fi resimțită chiar și atunci când stai pe scaun;
 • Prurit anal;
 • Prezența inflamațiilor.

Atunci când ai simptomele de mai sus, este foarte important să mergi la cabinetul medicului, pentru a putea primi un diagnostic clar și pentru a elimina riscul ca boala să evolueze și să faci complicații.

Crema pentru hemoroizi nu este singura modalitate de tratament. Personalul medical poate recomanda și alte tratamente, după cum urmează:

 • Profilactic: cu rol de ameliorare a simptomelor, dar și de prevenție;
 • Ambulator: acest tratament se aplică pentru a putea evita o posibilă intervenție chirurgicală;
 • Chirurgical: aici vorbim de folosirea unei game mari de tehnici și tehnologii chirurgicale.

În funcție de stadiul bolii, medicul va decide care este cea mai bună modalitate de tratament. Astfel, poate recomanda scleroterapia, ligatura elastică Barron, terapia de coagulare în infraroșu, hemoroidectomia, medicamente sau diverse unguente și supozitoare.

Ayurmed, o gamă variată de remedii 100% naturale

Ayurmed îți oferă o mulțime de remedii care pot trata și ameliora diverse afecțiuni, precum Hemoroplant. Acesta este un tratament natural împotriva hemoroizilor care, datorită complexului vegetal activ din compoziția sa, protejează pereții vasculari și susține în același timp circulația sanguină optimă la nivel anorectal.

De asemenea, ajută la refacerea naturală a țesutului și venelor, contribuie la echilibrul florei intestinale, la mecanismele de detoxifiere naturală a colonului și sprijină, totodată, funcția hepatică. Descoperă și restul beneficiilor utilizării acestui produs pe ayurmed.ro!

>