Breaking news

Harta discordiei. Bucureştiul şi Budapesta, în pragul unui război diplomatic

Un rărboi diplomatic poate începe între Bucureşti şi Budapesta.Vicepremierul Ungariei nu este de acord cu harta pe care o promovează PDL-ul.

ungaria romania vicepremier ministru ambasadorVicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, nu crede că proiectul de reorganizare admininistrativă, promovat de Traian Băsescu şi PDL, ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice, în timp ce , ministrul român de externe, Teodor Baconschi, cere Budapestei să înceteze cu aceste declaraţii şi l-a convocat pe ambasadorul Ungariei.

„Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică”, a a declarat vicepremierul Zsolt Semjen.

Teodor Baconschi cere Budapestei să revină la un ton normal şi să înceteze cu declaraţiile „deplasate”, iar ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, insistenţa din partea Budapestei este naturală, fiind vorba despre un lucru important pentru comunitatea maghiară.