Breaking news

Haos pe Aeroportul Internaţional Otopeni după ce sistemul de check-in a picat

Haor general pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, vineri dimineaţă, după ce Sistemul Internațional de Telecomunicații Aeronautice SITA a picat. Check-in-ul s-a realizat cu pixul pe hârtie de către operatorii companiilor de zbor, iar cursele aeriene au avut întârzieri şi de 60 de minute. 

Compania Naţională Aeroporturi precizează că SITA a avut programată o operațiune de upgrade, care a presupus restartarea controlată a tuturor echipamentelor, într-un interval orar care să nu afecteze traficul aerian. Operațiunea a început la ora 00:30, iar în jurul orei 04:00, a fost înregistrată o disfuncționalitate.

Sistemul a fost repus în funcțiune dupî câteva ore, iar începând cu ora 8:12, procesarea pasagerilor pe aeroport se desfășoară în condiții normale.

Compania TAROM precizează că din cauza disfuncţionalităţii sistemului de suport pentru servicii check-in ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucuresţi, în dimineaţa zilei de 06 Martie 2020, cursele TAROM au înregistrat întârzieri de până la 30 de minute.

Dintr-o eroare informatica, pe site-ul Aeroportului International  Henri Coanda Bucuresti au aparut informatii referitoare la curse TAROM anulate.

Mentionam faptul ca acele curse au fost anulate comercial din planul de zbor cu mai mult de doua saptamani inainte de data de 06 Martie 2020. Pasagerii au fost anuntati din timp , au fost protejati si au fost reacomodati pe alte curse, astfel incat sa nu le fie afectate calatoriile. Va mentionam ca pe display-ul fizic din Aeroportul International  Henri Coanda Bucuresţi au fost afisate corect informaţiile cu privire la cursele TAROM din ziua de 06 Martie 2020“, transmite Tarom.

>