Breaking news

Haos în Capitală după protestele violente înregistrate la mitingul Diasporei. Două pistoale au fost furate!

Protestul paşnic al românilor din Diaspora, adunaţi în Piaţa Victoriei din Capitală a degenerat în violenţe şi acte de vandalism. Peste 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar două arme au fost furate de la jandarmi.

Primele incidente au apărut în jurul orei 17.00, când o parte din protestatari au forţat cordonanele de securitate încercând să pătrundă în clădirea Guvernului României.

Protestatarii au aruncat cu sticle, însă au fost respinși de jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene.

La lăsarea întunericului, protestele au escaladat după ce un grup de protestatari au început să atace jandarmii.

Forţele de ordine au început să disperseze mulțimea cu gaze lacrimogene. Dacă până acum acestea au fost folosite într-un perimetru restrâns, acum acestea au fost împrăștiate și spre centrul pieței.

Numeroase incendii au fost provocate pe străzile adiacente Pieței Victoriei. O parte din protestatari au incendiat pubelele de gunoi şi pomii ornamentali de pe trotuare.

Aproximativ 100 de persoane au pătruns în incinta muzeului ”Grigore Antipa” și au început să rupă gardurile. Incidentul a fost semnalat prin 112.

O femeie jandarm a fost bătută grav de către un grup de protestatari. După ce i-a fost smulsă casca de pe cap, jandarmul a fost bătut cu sălbăticie și dezarmat. Primele informații arată că a suferit multiple traumatisme și este suspectă de fractură de coloană cervicală.

Două arme au fost sustrase de la doi jandarm, de către protestatari. Vorbim despre două pistoale cu glonț, calibrul 9 mm.

Peste 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a protestelor violente din Piaţa Victoriei.