Breaking news

Haos în București din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Tramvaiul 21 nu mai circulă șase luni

În loc să termine mai repede lucrările la Pasajul Doamna Ghica și să fluidifice traficul rutier pe Șoseaua Colentina, Primăria Capitalei dă o veste proastă bucureștenilor. Va scoate din uz tramvaiul 21 și aplică restricții de circulație în intersecția Doamna Ghica – Șoseaua Colentina.

Începând cu 11 noiembrie și până pe 10 ianuarie 2023, traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă, pentru lucrările la Pasajul Doamna Ghica.

Circulația tramvaiului 21 va fi întreruptă până pe 23 martie 2023, pe ambele sensuri pentru ca mașinile care circulau pe carosabilul blocat, să circule pe linia de tramvai.

Primarul General al Capitalei a anunțat că în lipsa tramvaiului, vor fi introduse autobuze pentru preluarea călătorilor.

”Construcția Pasajului Doamna Ghica intră într-o nouă etapă: începând din data de 11 noiembrie se va monta porțiunea de pod care traversează intersecția, etapă pentru care se vor instaura o serie de restricții de trafic provizorii. Pentru porțiunea dinspre bd. Tei elementele metalice sunt deja în șantier și se estimează că într-o lună se vor monta până aproape de centrul intersecției. De vineri, provizoriu, tramvaiul 21 va fi înlocuit cu linia de autobuz 621, iar pe sensul către centrul orașului mașinile vor circula pe linia de tramvai”, a scris primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Iată lista cu blocajele anunate de Primăria Capitalei restricțiile pentru perioada 11.11.2022 -10.01.2023 sunt:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina, pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023);
  • Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai;
  • Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzele ce vor prelua traficul de călători;

Pasajul de la Doamna Ghica va fi gata abia în august 2023. Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic ce urmează a fi montat în următoarea perioadă, este fabricat în Italia.

>