Breaking news

HALUCINANT | Soarele i-a împiedicat pe polițiștii din Alexandria să stabilească cine avea VERDE în accidentul judecătoarei Gabriela Rotaru

loading...

Din cauza soarelui orbitor, polițiștii din Alexandria nu au putut stabili pe 21 decembrie 2014, cine a pătruns pe culoarea ”verde” a semaforului, în accidentul în care a fost implicată judecătoarea Gabriela Rotaru de la Tribunalul Teleorman. Și pentru că imaginile surprinse de camerele de vedere, amplasate în intersecție, nu au fost concludente, polițiștii au aplicat metoda cronometru și au dedus că șoferul de taxi este vinovat.

accident alexandria judecatoare gabriela rotaruSituație incredibilă la Poliția Municipiului Alexandria. Polițiștii de la rutieră au aplicat metoda cronometru ca să o scoată basma curată pe judecătoarea Gabriela Rotaru. Și asta după ce imaginile surprinse de camerele de filmat, amplasate de Primăria Alexandria, în intersecția străzilor București cu strada Cuza Vodă, au fost atât de performante încât soarele le-a orbit și polițiștii nu au mai putut să vadă ce culoare indicau semafoarele.

Șoferul de taxi a susținut că el avea verde și că judecătoarea Gabriela Rotaru ar fi pătruns pe roșu în intersecție și astfel nu a mai putut evita contactul cu mașina condusă de aceasta. Pentru că Ionuț Gănescu nu a vrut înțelegere amiabilă, polițiștii au stabilit că el se face vinovat de producerea accidentului și l-au amendat cu 540 lei și i-au luat permisul pentru 60 de zile.

Pentru a afla cum s-a stabilit vinovatul accidentului, am cerut IPJ Teleorman, lămuriri. După trei săptămâni, am primit răspunsul halucinant cum că soarele orbitor i-a împiedicat pe polițiști să stabilească cine avea verde la semafor.

”În ziua de 21 decembrie 2014, un echipaj al poliției rutiere, compus din Ag. Șef adj. Toader Liviu și Ag. Lazăr Marius, aflându-se în executarea serviciului pe raza municipiului Alexandria, ca urmare a unui apel la 112, au fost redirecționați de către ofițerul de serviciu, la intersecția străzilor București cu strada Cuza Vodă, deoarece avusese loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliție s-a deplasat cu celeritate la fața locului și au identificat conducătorii auto în persoana domnului Gănescu Ionuț, conducătorul unui taxi care circulase pe strada Cuza Vodă, și doamna Rotaru Viorica Gabriela. În vederea întocmirii documentelor de constatare, cei doi conducători auto au fost invitați la sediul poliției municipiului Alexandria unde au dat declarații cu privire la modalitatea de producere a accidentului, fiecare dintre cei doi participanți, susținând că au trecut pe culoarea ”verde” a semaforului. Au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, și le-au fost eliberate autorizații de reparație, de către Ag. Lazăr Marius. Între timp, celălalt agent s-a deplasat la Dispeceratul video din cadrul Primăriei Alexandria pentru a viziona imaginile surprinse de camerele de supraveghere aflate în zonă. Dar, din cauza condițiilor meteo(soare orbitor), nu s-a putut stabili cu certitudine care dintre cei doi conducători auto au pătruns în intersecție pe culoarea ”roșu” a semaforului electric, motiv pentru care a revenit la locul accidentului unde a cronometrat timpii de funcționare ai semafoarelor electrice. Polițistul a stabilit că semaforul montat pe strada Cuza Vodă, stradă pe care circula autoturismul condus de domnul Gănescu Ionuț, funcționa astfel: 22 de secunde pe culoarea ”verde”, 3 secunde pe culoarea ”galben”, după care apărea culoarea „roșu” care funcționa timp de 2 secunde pe toate direcțiile de deplasare. După cele două secunde în care semaforul indica culoarea ”roșu”, atât pe strada București cât și pe strada Cuza Vodă, semaforul de pe strada Cuza Vodă rămânea pe roșu iar cel de pe strada București se transforma în ”verde”. După stabilirea timpilor de funcționare ai semaforului, agentul de poliție s-a deplasat din nou la Dispeceratul video al Primăriei unde a revăzut imaginile și le-a coroborat cu timpii de funcționare ai semaforului, reieșind cu certitudine faptul că șoferul autoturismului a pătruns în intersecție pe culoarea ”roșu” a semaforului, autoturismul condus de acesta pătrunzând în intersecție la 15.06.22, mai precis la 7 secunde de la apariția culorii galben, iar cele 7 secunde erau suficiente pentru a opri la semafor în condiții de siguranță”, se arată în răspunsul IPJ Teleorman, remis la solicitarea exclusivNEWS.ro.

Și după ce s-a stabilit cine este vinovatul, polițiștii au aplicat și amenda și pentru că șoferul de taxi a refuzat să semneze procesul verbal de contravenție, ca martor a semnat doamna judecător.

Agenții de poliție le-au adus la cunoștință conducătorilor auto implicați, modalitatea de producere a accidentului, în acest sens, domnului Gănescu Ionuț i-a fost întocmit proces verbal de contravenție prin care a fost sancționat cu amendă în valoare de 540 lei, pentru încălcarea prevederilor ard 100, al. 3, lit d din OUG 195/2002 RM, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 60 de zile. Contravenientului i s-a adus la cunoștință conținutul procesului verbal de contravenție cu prevederile art.19, al I, din OG nr 2/2001 republicată, agentul constatator a folosit ca martor la refuzul contravenientului de a semna de primirea procesului-verbal și de a face mențiuni în cuprinsul acestuia pe conducătorul celuilalt autovehicul implicat în producerea accidentului”, se mai arată în răspunsul IPJ Teleorman.

Conducerea IPJ Teleorman a precizat faptul că cei doi polițiști care au cercetat accidentul, habar nu aveau că Rotaru Gabriela era judecător la Tribunalul Teleorman: Menționăm că pe tot parcursul cercetărilor, cei doi agenți de poliție nu au știut de funcția pe care doamna Rotaru o deține și nici dumneaei nu și-a declinat calitatea, polițiștii aplicând legea întocmai indiferent de funcțiile dețiunte, de clasa socială, de apartenența politică, religioasă sau de etnie.

CONCLUZIA exclusivNEWS.ro: Dacă aceste camere de supraveghere din intersecție amplasate de Primăria Alexandria sunt atât de ”concludente” și ”performante”, propunem să le desființeze că oricum nu sunt de niciun folos polițiștilor. Poate primăria se gândește să ”achiziționeze” un sistem video cu drone ca să poată filma de sus și să se vadă cine și cum pătrunde în intersecție.

raspuns ipj teleormanraspuns ipj teleorman 2

loading...