Halucinant | Iată de ce poliția nu a utilizat sistemul de localizare a medicilor răniți în accidentul aviatic

Poliția Română deține un sistem performant de localizare a persoanelor prin intermediul unui apel telefonic, dar spune că nu a putut fi utilizat în cazul găsirii medicilor prăbușiți cu avionul întrucât acesta este folosit doar pentru depistarea infractorilor.

localizare apel sistem politieExplicații halucinante din partea Poliției Române. Instituția deține un sistem performant de localizare cu care se puteau găsi rapid medicii răniți în accidentul aviatic din pasul Ursoaia.

Poliția Română își motivează decizia de a nu utiliza sistemul în cazul tragediei aviatice pe motiv că avea nevoie de mandat de la judecător.

Sistemul poate fi folosit doar în baza autorizării magistraţilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecţi de comiterea unor infracţiuni grave. De asemenea, acesta poate fi folosit în vederea localizării persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi a celor dispărute în condiţii suspecte, care fac obiectul unor cauze penale. Sistemul este folosit potrivit prevederilor art. 91 ind. 4 şi art 493 ind. 1, din Codul de Procedură Penală”, se precizează în comunicatul de presă al Poliției Române.

Așadar pentru a putea salva vieți omenești, Poliţia afirmă că avea nevoie de acordul unui judecător pentru a folosi sistemul performant de localizare.

Sistemul care a costat 2,8 milioane de lei, este folosit pentru interceptări şi localizarea unor persoane cercetate penal.

Drept urmare, pilotul avionului Adrian Iovan, în vârstă de 55 de ani și studenta la Medicină, Aurelia Ion, au decedat la câteva ore după ce avionul s-a prăbușit în pasul Ursoaia, întrucât autoritățile au ajuns la fața locului abia la șase ore de la apelul medicului Radu Zamfir, la 112 prin care anunța prăbușirea avionului. Echipele de salvare au ajuns după șase ore întrucât STS, SRI și Romatsa nu au putut oferi date exacte despre locul unde se află medicii și aeronava.

>