Breaking news

HALUCINANT | Iată cum au fost eliberați cei 7 violatori din Vaslui

Eliberarea celor șapte violatori de la Vaslui ascunde în spate fapte de corupție, ”clemență” pe cumetrii și încălcarea legii penale. Deși au umilit-o, bătut-o, abuzat-o și violat-o timp de patru ore, pe tânăra de 18 ani, cele șapte brute se plimbă nestingherite prin sat.

7 violatori vasluiStartul eliberărilor a fost dat de judecătoarea Georgina Moldovan, nimeni alta decât Președinta Judecătoriei Vaslui. Pentru că soțul judecătoarei era prieten din copilărie cu tatăl unuia dintre violatori, trei dintre făptuitori au fost ”sfătuiți” să își recunoască vina și să solicite procedura simplificată de judecată. Măsura a dat roade și trei dintre violatori, în speță: Ioan Surleac, Alin Rotaru şi Bogdan Boicu au fost trimiși în arest la domiciliu pe 2 aprilie 2015, fără ca procurorul de ședință, Ingrid Botezatu să facă contestație la decizie.

La cinci zile de la decizie, judecătoarea Georgina Moldovan a demisionat din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui, cerând să fie detașată la Școala Națională de Grefieri pe un post de formator.

Pe 9 aprilie, judecătorul Viorel Munteanu de la Tribunalul Vaslui i-a pus în arest la domiciliu și pe ceilalți patru violatori, pe motiv că: Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii prezintă o gravitate extrem de ridicată, însă aceasta nu poate să constituie prin ea însăşi un temei suficient pentru prelungirea pe o durată nelimitată a detenţiei provizorii, transformând această măsură preventivă într-o pedeapsă anticipată. lipsa antecedentelor penale ale celor patru inculpaţi, care se află la primul conflict cu legea penală, durata pe acestia au petrecut-o în arest preventiv (circa cinci luni), ce a permis inculpaţilor să conştientizeze care sunt urmările comiterii de fapte antisociale, diminuarea odată cu trecerea timpului a tulburării sociale generate de faptele inculpaţilor.

Pentru că CCR a declarat în mai, arestul la domiciliu ca fiind neconstituțional, cei șapte au fost puși în libertate sub control judiciar.

Prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Vaslui, Sorin Armeanu este cel care s-a opus recursului, interzicându-i procurorului de eșdință să depună recurs la decizia judecătoare Moldovan.

Mai mult de atât, Sorin Armeanu ar fi fost cel care a intervenit pe lângă doi magistraţi de la tribunal, convingându-i pe aceştia să îi pună în libertate pe violatori.

Și toate astea în condițiile în care trei dintre făptuitori au confirmat spusele fetei violate care a povestit anchetatorilor în ce fel a fost batjocorită: Avadanei Silviu m-a trântit în genunchi şi m-a obligat să-i facă sex oral. Apoi, cu forţa, am întreţinut relaţii sexuale normale şi anale, până mi-am pierdut cunoştinţa. (…) Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi. Am leşinat din nou, iar Burada, bruscandu-mă, mi-a spus că, dacă voi mai juca teatru, mă va bate.

După ce toată presa din România a pus tunurile pe cei șapte violatori și a relatat pe larg toate detaliile eliberării suspecte din arest, CSM a anunțat că a demarat cercetări disciplinare pentru judecătorii și procurorii care s-au ocupat de acest caz, aceștia fiind anchetați pentru gravă neglijență.

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) sunt cei șapte care au violat-ol pe tânăra de 18 ani, în 10 noiembrie 2014.