Breaking news

HALUCINANT | Cum justifică Stelian Tănase cenzurarea documentarului Moștenirea Clandestină

loading...

Stelian Tănase își justifică cenzura aplicată în cazul documentarului Moștenirea Clandestină, pe motiv că el este doctor în istorie și că materialul respectiv făcea propagandă comunistă.

stelian tanase - tvrStelian Tănase a oferit luni, în cadrul conferinței de presă prilejuite de lansarea grilelor TVR, explicații halucinante și de-a dreptul penibile, cu privire la oprirea emisiei TVR Moldova. După ce în primă fază a negat că ar fi făcut acest lucru și că Directorul TVR Internațional, minte, Stelian Tănase a spus că a decis să oprească difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină, pe motiv că acesta făcea propagandă comunistă.

Nimic mai fals. În loc de explicații concrete, Tănase s-a rezumat să spună că respectivul documentar a fost difuzat de 70 de ori la TVR, însă era vorba de celelalte 9 episoade și nu de cel de-al zecelea, cenzurat pe TVR Moldova.

Pentru că a bâlbâit un răspuns, în apărarea lui Stelian Tănase au sărit în cadrul conferinței, Florin Iaru, Irina Radu și Ion Cristoiu. Irina Radu, director de programe, cea care a aprobat difuzarea tuturor celor 10 episoade ale documentarului Moștenirea Clandestină, s-a răzgândit și a spus că s-a oprit difuzarea lui pe motiv de propagandă comunistă, cântând astfel în ton cu nou ei șef, doar ca să se pună bine cu acesta. Irina Radu a avut tupeul să spună că Beatrice Comănescu a greșit pentru că a dat curs solicitări lui Stelian Tănase și că dacă știa că acest lucru nu este permis, nu trebuia să oprească emisia TVR Moldova.

Cenzurarea documentarului pe TVR Moldova, în data de 7 februarie 2014, la ora 14.08, este cu atât mai ciudată, întrucât pe 29 ianuarie 2014, același episod a fost difuzat fără probleme pe TVR 1.

Ion Cristoiu, proaspăt parașutat la TVR 2, de către Stelian Tănase a sărit imediat să-l apere pe noul lui șef, care-i bagă lunar în buzunar, mii de euro pentru că va realiza o emisiune culturală.

Ion Cristoiu a deturnat discuția despre cenzura aplicată de Stelian Tănase, prin atac la persoană. Pe un ton superior și arogant, Ion Cristoiu l-a întrebat pe Sebastian Popescu, redactor șef la exclusivNEWS.ro, că cine este și de unde este. La auzul numelui reprezentantului site-ului de știri, al conferința de presă, Ion Cristoiu a spus că nu a auzit de el și că este un neica nimeni ”un cetățean care se bagă în seamă”.

Ion Cristoiu a avut tupeul să spună în cadrul conferinței de presă că el este o vedetă tv și că el face o favoare TVR și nu invers. Că are zeci de oferte de la televiziunile private de unde putea câștiga mult mai mulți bani decât de la TVR.

Stelian Tănase a anunțat că relansează grilele canalelor TVR cu Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Mircea Dinescu, Florin Iaru și Miruna Munteanu. Și că va servi românilor cultură de înaltă calitate de dimineața până seara.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian