Breaking news

HALAL JUSTIȚIE | Mircea Băsescu poate merge la muncă, dar chirurgul Marius Militaru e arestat la domiciliu și nu poate opera

În România, Justiția se împarte în funcție de persoană și nu de fapte. În timp ce Mircea Băsescu, fratele fostului Președinte al României, Traian Băsescu, a primit dreptul de a merge la muncă, deși e în arest la domiciliu, Șeful Cinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Judeţean Constanţa, medicul Marius Militaru, prins în flagrant de DNA în timp ce primea mită, nu poate oepra pentru că este arestat la domiciliu.

mircea basescu - marius militaru - dnaDoctorul Marius Militaru, Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost prins pe 15 decembrie 2014, în flagrant de procurorii DNA, când primea drept mită de la un pacient, 1.000 de lei pentru o operaţie pe cord. Pe 16 decembrie, Tribunalul Constanța a decis ca doctorul să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Astfel că toate operațiile pe cord deschis de la Constanța au fost anulate. Și nici azi nu se efectuează astfel de intervenții la Constanța deși pe lista de așteptare erau înscriși alți peste 100 de bolnavi cu probleme cardiace grave.

În schimb, Mircea Băsescu, pentru că a luat mită de la Sandu Anghel ca să-l scape de pușcărie printr-o sentință judecătorească aranjată, are drept să meargă la muncă de două ori pe săptămână, lunea și miercurea, între orele 12.00 – 15.00.

Așadar pentru o mită de 1000 lei, judecătorii arestează la domiciliu un chirurg și condamnă astfel la moarte sute de bolnavi din România, iar pentru Mircea Băsescu care aranja sentințe judecătorești, Tribunalul Constanța a decis că nu prezintă pericol public și poate să și muncească.

Nu poți să nu te întrebi unde este echitatea și justa judecată?!

Potrivit DNA, în 17 noiembrie, Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a pretins suma de 3.000 de lei de la un denunţător, condiţionând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operaţii pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului.

”La data de 17.11.2014, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului“. „La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenția chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius. La data de 05.12.2014, inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menționate, asupra denunțătorului.
La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunțător, ca rest al sumei de bani inițial pretinse pentru efectuarea intervenției chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, precizează DNA.

Din cei 1000 de lei oferiți drept mită de un pacient, medicului, 500 de lei ar fi dispărut subit.

În ziua flagrantului, pe 15 decembrie 2014, Ion Dumitru, pacientul denunțător, a apărut la spital pentru un control. La zece zile când plecase din spital fără a-și lua biletul de externare, deși fusese operat de dublu bypass și avea nevoie de tratament. Ion Dumitru a să se vadă cu medicul Marius Militaru care se pregătea pentru operație, având pe masa de chirurgie o pacientă deja sedată.

Ion Dumitru ar fi intrat în cabinetul medicului șef și la trei minute după ce a ieșit și a dispărut, au apărut procurorii DNA care l-au prins pe medic cu banii în cabinet. Numai că din cei 1000 de lei, bani pentru flagrant, în plic, procurorii au găsit doar 500 lei.

Așadar, de când DNA se ocupă de găinării de 500 lei? Această structură de parchet a fost creată pentru a combate marea corupție nu găinăriile făcute de unii medici, cu șpagă de câteva sute de lei luată de la pacienți.

Marius Militaru a lucrat ca medic primar – chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Din vara anului 2011 este şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti, iar în anul 1999 premiul de excelenţă pentru primul transplant cardiac din România.

Marius Militaru se ocupă de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari – valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.