Breaking news

Hackerul care a spart e-mail-ul şefului SRI, prins la Arad de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT l-au prins miercuri dimineață, în urma unor percheziții domiciliare pe GUCCIFER, hackerul care i-a spart adresa de e-mail a lui George Maior, nimeni altul decât șeful SRI.

hacker sef sriProcurorii DIICOT împreună cu polițiștii și jandarmii au descins miercuri dimineață, la casa hackerului din Arad.

Anchetatorii au stabilit că hackerul GUCCIFER, pe numele său real Marcel Lazăr Lehel, este același care, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete din România.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L  a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică. Totodată, învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor  în cauză. Menţionăm că învinuitul L.M.L a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie. În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Marcel Lazăr Lehel a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au prins din nou. Miercuri dimineață, polițiștii și jandarmii au descins la casa hackerului din Arad.

Acum, la viitoarea condamnare la închisoare pentru violarea corespondenței electronice se vor adăuga și cei trei ani cu suspendare care vor deveni cu executare.