Breaking news

Guvernul vrea să adopte un act normativ prin care să restituie fără judecată, taxa auto, românilor

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că Executivul urmează să adopte un act normativ prin care să restituie românilor, banii reținuți ilegal din taxa auto.

Ponta a spus că situația cu taxa auto care blochează instanțele de judecată, este identică cu cea de la restituriea CASS-ului către pensionari și că pentru a evita blocajul se impune adoptarea unui act normativ.

”Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică din punct de vedere funcţional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor. Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeţi şi daţi-ne în judecată, ştim că o să câştigaţi, dar mai câştigăm nişte timp” a spus Ponta.

În opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule să dea statul în judecată pentru a-şi recupera taxa auto încasată ilegal a fost incorectă şi imorală.