Breaking news

Ponta nu a alocat niciun leu pentru modernizarea aeroporturilor din centrul țării

Bugetul din 2013 aprobat de Guvernul USL nu prevede niciun leu pentru modernizarea Aeroporturilor Brașov, Târgu Mureș sau Sibiu, în timp ce Aeroportul din Constanța va primi 10 milioane de euro.

Aerport SibiuInvestițiile din zona centrală s-au diminuat considerabil în ultimii ani, deși contribuția Ardealului la bugetul național este considerabilă. Se pare că cele trei aeroporturi din zona centrală nu reprezintă o prioritate pentru Guvernul Ponta.

Autoritățiile din Brașov se luptă de mulți ani pentru deschiderea unui aeroport, iar Sibiul este un puternic contribuabil la bugetul național, însă cand vine vorba de primit bani, se află printre ultimele județe. Cu toate acestea, fără sprijinul guvernului și fără o administrare corectă a bugetului, aeroporturile se pot transforma într-o gaură neagră.

Conform Legii Bugetului pentru 2013,  se va sprijini dezvoltarea și modernizarea următoarelor aeoporturi:

  • Aeroport Internațional “Henri Coanda” București;
  •  Aeroport Internațional București Băneasa “Aurel Vlaicu” –  aeroport de oraș destinat zborurilor private, utilitare;
  •  Aeroport “Traian Vuia”  Timișoara – legatură cu zona vestică;
  •  Aeroport Constanța – scop militar și turistic

Consiliul Județean Brașov a împrumutat deja 17 milioane de euro pentru construcția pistei și caută investitor care să finanțeze construcția aerogării, în condițiile în care nu a primit niciun ban din partea guvernului pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav.

În schimb, bugetul de stat prevede pentru modernizarea Aeroportului din Constanța suma de 10 milioane de euro.