Breaking news

Guvernul tehnocrat pierde sprijinul Diasporei. Federația românilor din Diaspora îl face praf pe Dacian Cioloș

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș primește o lovitură dură din partea românilor din Diaspora.

dacian ciolosFederația asociațiilor de români din Europa cere Guvernului României să înceteze imediat discriminarea românilor din diaspora, reflectată în Legea Electorală. Prin modul de alocare a mandatelor de parlamentar,  votul a 20 de români din diaspora nu valorează nici cât o opțiune de vot exercitată în tară.

Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru românii de pretutindeni, Ministerul pentru dialog social și Autoritatea Electorală Permanență au organizat zilele trecute o dezbatere pe tema modificărilor pe care Guvernul României dorește să le aducă legii electorale.

În cadrul acesteia, Daniel Tecu,  președintele FADERE, a precizat încă o dată că este inadmisibil ca pentru cetățenii din țara norma de reprezentare să fie de 1 deputat la 70.000 de persoane, în timp ce pentru diaspora să fie de 1 deputat la 1.400.000 de persoane. Răspunsul reprezentanților Guvernului României a fost, că dacă se va  mării numărul parlamentărilor pentru diaspora s-ar modifică „intenția legiuitorului”.

„Așteptam de la acest Guvern tehnocrat să fie în slujba cetățenilor, dar el se comportă ca un servitor al acelor partide politice care continuă să se teamă de votul românilor din diaspora”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

De aceea, dacă Guvernul României nu va rezolva problema discriminării românilor din diaspora, FADERE declară public că va ataca în instanță Ordonanța de Guvern pentru modificarea legii electorale.