Breaking news

Guvernul României a anulat datoriile RADET faţă de Elcen

loading...

Guvernul a decis în ședința de miercuri anularea penalităţilor pe care RADET le avea de plătit către Elcen.

Datoriile istorice de peste 1,1 miliarde lei, acumulate de RADET faţă de Elcen în ultimii 15 ani, au fost şterse de Guvernul României.

Executivul a aprobat miercuri un memorandum care prevede: Aprobarea mandatării reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C Electroctrocentrale Bucureşti S.A (ELCEN) pentru a dispune măsurile legale ce se impun în vederea negocierii termenilor şi condiţiilor în care societatea dispune anularea penalităţilor calculate pentru neplata şi/sau plata cu întârziere de către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a obligaţiilor contractuale. Guvernul a aprobat Memorandumul care consemnează că, la data de 30.06.2012, din cauza unui complex de factori obiectivi, RADET a acumulat obligații restante față de ELCEN în sumă de 2.224.392.026,11 lei, din care 1.164.719.815,83 lei contravaloare energie termică și apă de adaos și 1.059.672.210,28 lei majorări de întârziere. Memorandumul propune mandatarea reprezentanților statului în AGA ELCEN pentru a dispune măsurile legale în vederea negocierii termenilor și condițiilor în care societatea poate dispune anularea penalităților pentru neplata și/sau plate cu întârziere de către RADET a obligațiilor contractuale.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat că în această iarnă prețul gigacaloriei nu va fi majorat și că va rămâne la nivelul din 2011, adică de 170 lei.

loading...