Breaking news

Ponta își asumă descentralizarea României. Poliția rămâne la Interne

loading...

Descentralizarea României se va face prin asumare. Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat de Guvern în luna noiembrie.

ponta judecatoriiGuvernul Ponta descentralizează România prin asumarea răspunderii și nu printr-o lege dezbătută și votată în Parlament. Anunțul a fost făcut vineri, de premier.

Vom finaliza proiectul de act normativ, îl vom dezbate cu grupurile noastre parlamentare, cu grupurile aliate, cu cele din opoziţie şi, dacă există o largă majoritate de susţinere, va fi adoptat prin angajarea răspunderii în noiembrie, înainte de adoptarea bugetului, astfel încât în noul buget finanţarea acestor structuri să fie trecută la consiliile locale, la consiliile judeţene, la cele generale, care le vor avea în subordine”, a precizat premierul Victor Ponta.

Ponta a spus că se doreşte ca prin această descentralizare de instituţii şi competenţe să se ajungă la situaţia în care administraţia publică va costa mai puţin, va consuma mai puţine resurse, dar va avea o eficienţă mai mare.

Ponta a declarat că Poliţia şi structurile de ordine publică nu vor face obiectul descentralizării, urmând a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, şi că ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>